Depremde 38 kişinin öldüğü apartmanın iki müteahhidine 13'er yıl hapis cezası

Kahramanmaraş merkezli depremlerde 38 kişiye mezar olan Dündar Apartmanı'na ilişkin davada bugün karar çıktı. Mahkeme, 3 sanıktan tutuklu 2 müteahhide 13 yıl 4'er ay hapis cezası verdi.

Haber Merkezi
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremde, Diyarbakır'daki Dündar Apartmanı da yıkıldı. Binada 38 kişinin hayatını kaybederken, 37 kişi de yaralandı.

Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu müteahhitler Sercan Erbey ve İlhami Dündar, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) katıldı, tutuksuz yargılanan arsa sahibi Seydo Bozkaya ise katılmadı.

Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasında tutuklu sanıklar Erbey ve Dündar'ın isnat edilen suçtan cezalandırılarak tutukluluk hallerinin devamı, tutuksuz sanık Bozkaya'nın ise beraati yönünde görüş bildirdi.

Tahliye istediler, ceza çıktı

Sanık Dündar ve Erbey de sağlık sorunlarının olduğu gerekçesiyle tahliye talebinde bulundu. Avukatları da müvekkillerinin suçsuz olduğunu savunarak, tahliyeleri yönünde karar verilmesini talep etti.

Mahkeme heyetince oy birliğiyle alınan kararda Erbey ve Dündar'ın "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 13 yıl 4'er ay hapisle cezalandırılmasına hükmedildi. Mahkeme, Bozkaya'nın ise beraatine karar verdi.