DenizBank'tan Adana'daki KOBİ'lere kredi

Üyelere 72 aya kadar uzatılan vadeler ve limit sınırı bulunmayan kredi seçeneği sunuluyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ADANA - Adana Ticaret Odası'na (ATO) üye KOBİ'lere 72 aya kadar uzatılan vadeler, 1,09 ile 1,25 faiz oranlarıyla Denizbank tarafından işletme sermayesi finansmanı kredisi verilmesine yönelik anlaşma imzalandı.

Denizbank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, ATO Meclis Salonu'ndaki imza töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'de 2,5 milyonun üzerinde KOBİ bulunduğunu, ancak, bunlardan sadece yüzde 20'sine bankacılık hizmeti götürülebildiğini, oysa gelişmiş ülkelerde bu oranın yüzde 50'lerin de üzerinde olduğunu bildirdi.

Ateş, yurt içinde 450, yurt dışında 12 şube ile hizmet verdiklerini, geçen yıl karını en fazla artıran banka olduklarını ifade ederek, "Kredi mevduat oranımız yüzde 126'da. Yani, mevduatlarımızın tamamını değerlendirdiğimiz gibi, yurt dışından temin ettiğimiz fonları da finansmanda kullanıyoruz" dedi.

KOBİ'lerin önemine dikkati çeken Ateş, bu kapsamda, çok çeşitli kredi seçeneklerinin bulunduğunu, son olarak uyguladıkları işletme finansmanı kredisinin son derece cazip koşullarda olduğunu ifade etti.

Ateş, 72 aya kadar uzatılan vadeler ve limit sınırı bulunmayan kredi seçeneğinde faiz oranının yüzde 1,09 ile yüzde 1,25 arasında değiştiğini belirterek, "Sermayeye destek olarak da adlandırabileceğimiz bu krediyi Adana'daki KOBİ'lerin de hizmetine sunmanın memnuniyetini yaşıyoruz" diye konuştu.

SGK ve vergi borcu sorunu

Ateş, Adana Ticaret Odası Başkanı Şaban Baş'ın, "KOBİ'lerin en fazla yakındıkları konu kredi verilirken SGK ve vergi borcu bulunup bulunmadığının sorgulanması. Bu borçları olanlar kredilerden faydalanabilecek mi?" şeklindeki sorusu üzerine şunları kaydetti:

"E-devlet imkanıyla artık bir tuşla kredi talebinde bulunan kişilerin SGK ya da vergi dairelerine borçlarının bulunup bulunmadığını sorgulayabiliyoruz. Çünkü, biz bunları sorgulamadığımızda verdiğimiz krediye artık alacaklı kurum anında online sistemle el koyabiliyor. Bu durumda alınan kredi amacında kullanılmamış oluyor. Ancak, bizim vergi ya da SGK borcu bulunup da bunları ödemek için kredi talebinde bulunanlara da kapımız açık. Bu ayrı bir kredi türü olarak değerlendirilir. Ancak, KOBİ kredisi verirken borçları sorgulamak zorundayız."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir