Davutoğlu'ndan 'Arap Ligi planını kabul et' mesajı

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Suriye'deki şiddet olaylarının devam etmesine ilişkin Esad'a "Suriye'den beklentimiz Arap Ligi planını derhal kabul etmeleri" diye seslendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye'den beklentilerinin Arap Birliği planını derhal kabul etmeleri olduğunu söyledi.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve BM Genel Kurulu Başkanı Nasır Abdülaziz El Nasır, Arabuluculuk Konferansı çerçevesindeki görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenlediler.
Arabuluculuk girişiminin BM Genel Kurulu'nda yapılacak geniş çaplı toplantıyla tabanının genişleyeceğini belirten Davutoğlu, "Hedefimiz küresel ve bölgesel barışa katkıda bulunmak. İstanbul'u bütün bu girişimlerin, barış ve arabuluculuk girişimlerinin merkezi haline getirmek istiyoruz" dedi.
İstanbul'da BM'nin bölgesel ofislerini toplayarak barış ve arabulucluk girişimlerinin odaklandığı bir merkez kurma arzusunda olduklarını ifade eden 
Davutoğlu, BM Genel Sekreteri Ban Ki-Mun'un Haziran ayında Türkiye'ye geleceğini ve hem Medeniyetler İttifakı konferansını hem de Somali konferansının ikincisini yapacaklarını dile getirdi.
Davutoğlu, Türkiye'nin Şam yönetiminden net olarak ne beklediğinin sorulması üzerine, Türkiye olarak Suriye'de sorunun kansız bir şekilde çözümü için çok çaba harcadıklarını söyledi.
Davutoğlu, şöyle konuştu:
"Suriye'den beklentimiz Arap Ligi planını derhal kabul etmeleri ve bu plan çerçevesinde uluslararası toplumun büyük çoğunluğunun, 137 ülkenin, benimsediği bu plan çerçevesinde gerekli adımları atmaları ve daha sonra da Suriye'nin geleceğini Suriye halkına tevdi etmeleridir. Suriye kimsenin şahsi mülkü değildir. Hiçbir grubun, partinin, ideolojinin de mutlak hakimiyetinde değildir. Suriye, Suriye halkına aittir. Hiçbir dış güce de ait değildir. Suriye halkının sesine imkan verilmelidir. Önce bu plan kabul edilmeli, sonra da adil şartlarda Suriye halkının kendi sesini duyurabileceği rahatlıkla katılabileceği seçimlerle demokratik yollarla kendi yönetimini belirlemelidir. İstediğimiz, beklentimiz bu." 
Bu konularda ilginizi çekebilir