Davutoğlu: BM daha aktif rol üstlenmeli

Davutoğlu, Suriye'den Türkiye'ye sığınanların sayısının arttığına işaret ederek, "Artık uluslararası toplumun mülteci akınıyla ilgili çok net bir tutum alması gerek" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, artık uluslararası toplumun Suriye'den gelen mülteci akınıyla ilgili olarak çok net bir tutum almasının önemli olduğunu belirterek, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'dan Birleşmiş Milletler'in bu konuda çok daha aktif bir rol üstlenmesi talebinde bulunduğunu bildirdi.

Davutoğlu, Esenboğa Havalimanı'nda İstanbul'a hareketinden önce Türkiye'ye gelen Suriyeliler konusunda yaptığı açıklamada, Türkiye'ye gelenlerle Suriye'deki operasyonların artmış olduğunun açık bir şekilde ortaya çıktığını, bu gelişmeler üzerine dün gece BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile görüştüğünü ifade etti.

Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Kendisine, özellikle Halep ve İdlib civarındaki tek tek çatışmaların olduğu alanları da zikrederek, buralarda sivil halka karşı yürütülen operasyonların ve bu operasyon korkusuyla kaçan halkın sınırımızda gittikçe artan bir yoğunluk oluşturmakta olduğunu söyledim. Bu konuda gerekli girişimlerin yapılmasını ve derhal bu çatışmaların durdurulmasını beklediğimizi ifade ettim. Şu anda bir BM heyeti Suriye'de bulunuyor. Kendisi de onlarla temas ederek bu konuda gerekli çalışmaları yapacaklarını söylediler."

(AA)

Bu konularda ilginizi çekebilir