Dağlıca'da çatışma: 8 şehit

Dağlıca bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada, 8 asker şehit oldu, 16 asker yaralandı. Genelkurmay Başkanı ve diğer kuvvet komutanları bölgeye intikal ederken; İçişleri Bakanı Şahin ve Başbakan Yardımcısı Atalay da yola çıktı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

HAKKARİ - Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde teröristler tarafından düzenlenen saldırıda 8 asker şehit oldu, 16 asker yaralandı. Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada çatışmada 10 teröristin de öldürüldüğü kaydedildi. 

 

14l.jpg

Hakkari Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, sabah erken saatlerde Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesindeki Yeşiltaş Karakolu'na, terör örgütü PKK mensuplarınca saldırı girişiminde bulunulduğu kaydedilerek, "Çıkan çatışmada 8 askerimiz şehit olmuş, 16 askerimiz de yaralanmıştır. Bölgede operasyonlar devam etmekte olup ilk belirlemelere göre 10 terörist etkisiz hale getirilmiştir" denildi. 

Güvenlik güçleri ile terör örgütü PKK üyeleri arasında gece başlayan çatışmada yaralanan çok sayıda asker de, ambulanslarla Hakkari Asker Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
 
Güvenlik güçlerinin bölgede hava destekli operasyonlarının sürdüğü bildirildi.
 
  
121c.jpg
 
  
Kuvvet komutanları Hakkari'de
 
Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, Hakkari'de teröristlerin karakola düzenlediği saldırıya ilişkin, "Sayın Genelkurmay Başkanımız, diğer kuvvet komutanları ve diğer komutan arkadaşlarımız bölgeye intikal etmişlerdir" dedi.
 
Erten, Anadolu Karatalı 2012-2 Tatbikatı için bulunduğu Konya'da gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:
 
"Bu sevinçli günümüze Genelkurmay Başkanı, Kara Kuvvetleri Komutanı ve Jandarma Genel Komutanı katılamıyorlar. Çoğunuzun bildiği gibi bugün Hakkari bölgesinde meydana gelen terör olayında maalesef bazı şehitlerimiz ve yaralılarımız var. Bu nedenle Sayın Genelkurmay Başkanımız, diğer kuvvet komutanları ve diğer komutan arkadaşlarımız bölgeye intikal etmişlerdir. Bu onurlu ve gururlu günümüze katılamadılar. Bu nedenle öncelikle bu menfur saldırıyı kınıyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum."
 
Atalay ve Şahin komutanlardan bilgi aldı
Helikopterle Yüksekova'ya giden Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, bölgedeki komutanlardan bilgi aldı.
Van'daki temaslarının ardından Hakkari'nin Yüksekova ilçesine giden Başbakan Yardımcısı Atalay ile İçişleri Bakanı Şahin'i taşıyan helikopter, Yüksekova 3. Taktik Piyade Tümen Komutanlığı'na iniş yaptı.
 
Burada, Kaymakam Üzeyir Aziz Özeren ve Tümen Komutanı Tümgeneral Şenol Alparslan tarafından karşılanan Atalay ve Şahin, daha sonra brifing salonuna geçti.
Saldırının ardından bölgeye giden Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, kuvvet komutanları ve diğer askeri yetkililerle bölgedeki son durumla ilgili toplantı yapan Atalay ve Şahin'in, temaslarının ardından Hakkari'ye gitmesi bekleniyor.
 
Bu arada, 3. Taktik Piyade Tümen Komutanlığı'ndaki helikopter pistinde bekletilen jandarma özel harekat ve özel kuvvetlere bağlı birliklerin, helikopterlerle çatışma bölgesine sevk edildiği görüldü.
 
İşte şehitlerin isimleri
TRT Haber Dağlıca'da şehit düşen askerlerin isimlerini yayınladı.
TRT Haber'e göre şehit askerlerin isimleri şöyle: Kıdemli Çavuş Ali Gümüş, Piyade Onbaşı Cahit Kılıç, Piyade Onbaşı İsa Sayın, Piyade Er Umut Bulut, Piyade Er Ali Yasin Erosmanoğlu, Piyade Er Mustafa Türkmen, Piyade Er Yaşar Doymuş, Ulaştırma Er Samet Bütün. 
 
Yine Dağlıca...
 
Dağılca'dan son şehit haberi iki yıl önce gelmişti. 7 Mayıs 2010'da teröristlerle çıkan çatışmada iki asker şehit olmuştu. 21 Ekim 2007'de ise teröristlerin saldırısı üzerine çıkan çatışmalarda 12 asker şehit olmuş, 16 asker yaralanmıştı.
 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir