Cumhurbaşkanı Silikon Vadisinde

Cumhurbaşkanı Gül'ün Silikon Vadisi turunda Facebook ve Microsoft ve Google'ı gezdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME





CALIFORNIA - ABD'nin California eyaletindeki teknoloji merkezi Silikon Vadisi'ndeki turuna devam eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ikinci durağı Facebook oldu. Günün ilk ziyaretini Google'a yapan Cumhurbaşkanı Gül daha sonra Facebook Genel Merkezini ziyaret etti. Kurum girişinde Facebook yöneticilerinden Sherley Sandberg'in karşıladığı Cumhurbaşkanı, eşi ile Facebook logosu önünde hatıra fotoğrafı çektirdi ve "Facebook karatahtası"na isimlerini yazdı. Daha sonra kendilerine kurum hakkında brifing verilmek üzere Cumhurbaşkanı Gül ve beraberindekiler basına kapalı bir toplantıya katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül'ün gün içinde üçüncü durağı ise bilgisayar dünyasının yazılım devi Microsoft oldu. Şu sıralar devam eden görüşmeler sonrasında Cumhurbaşkanı Gül'ün beraberindeki basın mensuplarıyla bir toplantı yapması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Gül son olarak San Francisco'da bulunan Twitter Merkezi'ni ziyaret ederek, bir takım görüşmelerde bulunacak. Cumhurbaşkanı'nın cumartesi günü öğle saatlerinde San Francisco'dan Türkiye'ye hareket etmesi bekleniyor.

Google'da akıllı gözlüğü denedi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül California temasları çerçevesinde internet devi Google şirketinin merkez binasını ziyaret etti. Gül ve beraberindeki heyeti, Google'ın kurucusu ve yöneticisi Sergey Brin karşıladı. Cumhurbaşkanı, Google şirketindeki Türk çalışanlarla da ayaküstü sohbet edip fotoğraf çektirdi.

Sergey Brin ile ofisinde bir süre sohbet eden Gül ve beraberindekilere, kurucu Brin, Google'ın yeni projelerinden bahsetti. Sergey Brin, Cumhurbaşkanı Gül'e çalışanlarını wi-fi hizmet veren servis ile işe taşıdıklarını, dolayısı ile trafik bile olsa İnternet ortamında çalışanların servis otobüsünü ofis gibi kullanabildiklerini söyledi. Görüşme sonunda Google ailesi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşleri Hayrünnisa Gül ve oğlu Ahmet Gül'ün de yer aldığı heyetle birlikte bir aile fotoğrafı çektirdi. Sergey Brin'in fotoğraf çekiminde Google'ın yeni ürettiği akıllı gözlüğü takması dikkati çekti.

İnsansız aracı inceledi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Google'ın merkezinde dev ekranda istanbul'u seyredip Tarabya köşküne baktı ve Google'ın üzerinde çalıştığı insansız araç projesi hakkında yöneticilerden bilgi aldı. İnsansız aracı Cumurbaşkanı Gül'e Google kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Sergey Brin ile Google'ın projeden sorumlu olan Yeni İş Geliştirme Bölümü Direktörü Seval Öz tanıttı. Google'ın kurucusu Sergey Brin daha sonra Cumhurbaşkanı ve eşlerini insansız hareket eden araba ile yemeğe götürdü.

Silikon turunu Twitter'dan değerlendirdi



Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki temasları kapsamında gerçekleştirdiği Silikon Vadisi ziyaretini, Twitter aracılığıyla değerlendirdi. Gül, Twitter'daki hesabı aracılığıyla yaptığı açıklamada, ziyaretleri kapsamında ilk uğradığı yerin Google olduğunu belirtti. Google'ın kurucularından Sergey Brin'in kendilerini karşıladığını ifade eden Gül, Google'daki Türk mühendislerle beraber çektirdiği fotoğrafı da yayımladı.


Cumhurbaşkanı Gül, Sergey Brin'ın kendisine Google'ın en yeni buluşlarından olan Google Glasses'ı gösterdiğini de bildirerek, "Gözlüğün üst köşesindeki küçük ekranda canlı bir video vardı" dedi. "Sergey bize Google'ın insansız giden arabasını tanıttı" diyen Gül, şunları kaydetti: "Sergey, Hayrunnisa Hanım ve ben üçümüz arabanın arkasına oturduk. Otobana çıktık, araba 80 mile yakın sürat yaptı. Harikaydı. Otobana aniden çıkınca güvenlik ekipleri epey bir telaş yaşadı."

Facebook ziyareti

Cumhurbaşkanı Gül, ikinci duraklarının Facebook olduğunu belirterek, "Bize bütün kampüsü gezdirdiler. 3000 kişinin çalıştığı muhteşem bir kampüs" değerlendirmesinde bulundu. Facebook gezisi ile ilgili bir fotoğraf yayımlayan Cumhurbaşkanı Gül, fotoğrafta sol tarafındaki kadının Facebook'u bugünkü haline getiren Sherly Sandberg olduğunu kaydetti. Cumhurbaşkanı Gül, Facebook'ta çalışan genç Türk mühendislerle birlikte olduğunu ifade ederek, mühendislerle çektirdiği fotoğrafa da yer verdi.

Windows 8 ile ilgili bilgi aldı

Bugün son olarak Microsoft'a gittiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, "Windows 8 ile ilgili bize bilgi verdiler, ben de denedim" dedi. "Microsoft'un çok başarılı genç Türk çalışanlarıyla hatıra fotoğrafı" çektirdiklerini belirten ve bu fotoğrafı yayımlayan Gül, "Bu büyük teknoloji şirketlerinde hepsi birbirinden parlak, dünyanın en iyi üniversitelerinden mezun gençlerimizi görmek beni gururlandırdı" açıklamasında bulundu.
 

Bu konularda ilginizi çekebilir