Cumhurbaşkanı Gül saldırıları kınadı

Cumhurbaşkanı Gül, Hakkari ve Bingöl'deki hain saldırıları kınadı, "Yüreğimizi dağlayan bu hain saldırıları nefretle tel'in ediyorum" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hakkari'de 4 askerin, Bingöl'de 8 polisin şehit olduğu saldırıları nefretle kınadı.
Gül, Cumhurbaşkanlığı'nın internet sitesinde yer alan açıklamasında şunları kaydetti:
"Yüreğimizi dağlayan bu hain saldırıları nefretle tel'in ediyorum. Teröre karşı mücadeleyi sarsılmaz bir kararlılık, büyük bir cesaret, fedakarlık ve onurla yürüten güvenlik güçlerimize, devletimizin ve milletimizin güveni ve desteği tamdır. Bu hain saldırılarda şehit olan kahramanlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine, milletimize, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Türk Polis Teşkilatı'na başsağlığı diliyorum. Evladını, eşini, babasını mukaddes vatan inancı uğrunda şehit vererek büyük bir üzüntü yaşayan ailelerimizin acısını yürekten paylaşıyor, kendilerine sabır ve metanet temenni ediyorum. Yaralı askerlerimize ve  polislerimize acil şifa dileklerimi iletiyorum."
 
Kaos iklimine izin vermeyeceğiz

TBMM Başkanı Cemil Çiçek de yayımladığı mesajda, terörün Türkiye'yi rehin almasına ve oluşturmak istediği kaos ve terör iklimine izin vermeyeceklerini bildirdi. Çiçek, "Birlik ve beraberlik içerisinde, yaralarımızı el birliğiyle sararak ve acılarımıza birlikte göğüs gererek terörle mücadelemizi yürütmeye devam edeceğiz" dedi.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari'de 4 askerin, Bingöl'de ise 8 polisin şehit olması nedeniyle, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e başsağlığı mesajı gönderdi.
 
Hepimizin acısı

Bingöl'deki hain saldırıda 8 polisin şehit olması nedeniyle Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne taziye ziyaretinde bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Hepimizin acısı, ortak acı bu. Acıyı paylaşırsak belki hafifletebiliriz" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir