Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe talimatlar: O isme söyledikleri dikkat çekti

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın il başkanları parti yöneticilerine verdiği mesajlar ortaya çıktı. Toplantıda birçok il başkanının Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan şehrin ihtiyaçlarına ilişkin taleplerde bulunduğu öğrenildi. Erdoğan'ın ilgili bakanlara talimat vererek, "Bahane üretmeyin" dediği belirtildi. Erdoğan'ın belediye ayrımı gözetmeksizin hizmet yapılmasını istediği toplantıda, Enerji Bakanlığı'ndan bir yetkiliye söyledikleri dikkat çekti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin önceki gün gerçekleştirilen il başkanları toplantısında teşkilata önemli talimatlarda bulundu.

Erdoğan’ın “Vatandaşın hizmet talebini çözeceksiniz. Bahane üretmeyeceksiniz. Vatandaşa ‘yok’ yok. Geri çevirmeyeceksiniz" dediği öğrenildi.

'Ayrım yapmadan hizmet gidecek'

Erdoğan'ın toplantıda "Belediye yönetimi ister bizde olsun ister muhalefette, ayrım yapmadan hizmet her yere gidecek. Vatandaş siyasi tercihini farklı yönde kullanmış olsa bile seçim öncesi verilen sözler yerine getirilecek” dediği öğrenildi.

Erdoğan'dan talimat üzerine talimat 

Türkiye gazetesinin haberine göre toplantıda birçok il başkanı, Cumhurbaşkanı’ndan şehrinin ihtiyaçları doğrultusunda taleplerde bulundu. Erdoğan ilgili bakanlara talimat vererek, meselelerin bahane üretmeksizin çözülmesi talimatı verdi.

Bazı il başkanları şehirlerine uçuşların azaldığı yönünde şikâyetlerini dile getirdi. Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Uraloğlu en kısa sürede seferlerin yeniden artırılacağını belirtti.

'Vatandaşa da bana da bahane üretmeyin'

Bitlis teşkilatı, Mutki ilçesine hastane talebi ve yaşanan doğalgaz sıkıntısının çözülmesi yönünde Erdoğan’a taleplerini iletti.

Enerji Bakanlığı'ndan bir yetkili doğalgaz meselesindeki zorluğa işaret edince Erdoğan “Vatandaşa da bana da bahane üretmeyin, işleri çözeceksiniz. AK Parti’de bahane olmaz, sorun varsa çözeceksiniz sizin göreviniz bu. Aciliyeti olan konularda hizmet talebi varsa tasarruf tedbirine de sığınmamak lazım” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, hastane talebi için ise “İlçenin nüfusu az. Merkez yaklaşık 4 bin, ilçe 30 bin. Ortalama 50 yataklı gün hastanesi yapalım. Bu daha makul olur. Bu kadar tasarruf ettiğimiz yerde bunun fazlası israf sayılır” dediği kaydedildi.

Süt üreticilerinin sorunları...

Süt üreticilerinin sorunları da toplantıda geniş yer buldu. Üreticiler süt tüketiminin düştüğünü, firmaların artık üreticilerden süt almadıklarını azalan talepten dolayı süt ineklerinin kesilme riskinin ortaya çıktığını il başkanları aracılığıyla Erdoğan’a iletti.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın meseleyi gündeme aldıklarını, süt tozuna yönelik ihracatta bazı kısıtlamalar olduğunu, bunun önünü açtıklarını meseleyi her yanıyla değerlendireceklerini kaydettiği öğrenildi.