Çukurca'da hain pusu

Hakkari-Çukurca Karayolu'nun 15'inci kilometresinde askeri konvoyun geçisi sırasında patlama oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HAKKARİ - Hakkari Çukurca'da düzenlenen mayınlı saldırıda 1'i korucu 7 asker şehit olurken 11 asker de yaralandı. Ramazan ayının bilançosu 18'e yükseldi.

Hakkari-Çukurca Karayolu'nun 15'inci kilometresindeki Vali Erdoğan Gürbüz Çeşmesi yakınlarında askeri konvoyun geçişi sırasında askeri birlik, PKK'lı teröristler tarafından pusuya düşürüldü.

Yapılan saldırıda, ilk bilgilere göre 1'i korucu 7 asker şehit olurken, yaralanan askerler arasında durumu ağır olanların da bulunduğu belirtildi.

Şehit olan askerler arasında bir binbaşının da bulunduğu öne sürülürken, bölgede şiddetli çatışmanın devam ettiği bildirildi.

Yaralı sayısı arttı

Hakkari Valisi Muammer Türker de bölgedeki operasyonların sürdüğünü söyledi. Türker, yaralı sayısının ise 11'den 14'e yükseldiğini kaydetti.

Öte yandan Hakkari-Çukurca karayolu halen trafiğe kapalı bulunuyor. Hakkari'ye 7 kilometre uzaklıktaki Depin mevkisindeki polis noktasında araç ve yaya geçişine izin verilmiyor.

Patlama sırasında hasar gören zırhlı araç tıra yüklenerek Depin mevkisine getirildi. Çukurca-Hakkari karayolunda mayın arama-tarama faaliyetleri ile olay yeri inceleme ekiplerinin patlama bölgesindeki çalışmaları devam ediyor.

Erdoğan saldırının detaylarını verdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Conrad Otel'de İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Olağanüstü İcra Komitesi Toplantısından ayrılırken saldırıya ilişkin şu detayları verdi:

"Az önce bir haber daha geldi, bir korucu... Bizim yeni dağıtım olan SAT komandolarının yerine intikalinden sonra geri dönüşü esnasında olay cereyan ediyor. Önce bir mayın olayı, mayından sonra da roketatarlarla maalesef bu zırhlı taşıyıcılar vuruldu. Bunun neticesinde sayı 8'e çıkıyor ve 11 yavrumuz da yaralı."

"Misliyle karşılık vereceğiz"

Terör örgütünün bu tür saldırılarla Türkiye'nin sabrını taşırmaya çalıştığını kaydeden Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Bunlar misliyle karşılığını bulacaktır" diye konuştu.

Yılmaz yaptığı değerlendirmede "Onlar hayalle uğraşıyorlar. Terörle Türkiye Cumhuriyeti'nden alabilecekleri hiçbir şey yoktur. Türkiye Cumhuriyeti herkesin düşünemediği kadar bölgesinde lider, her bakımdan, hem ekonomik bakımdan, hem askeri bakımından. Peki bunlar ne yapacaklar? Bunlar sadece bizim sabrımızı taşırmaya çalışıyorlar. İstiyorlar ki kendileri hukuk tanımazlar, kural tanımazlar, bizim de kendilerine benzememizi istiyorlar. İşte devletle çete arasındaki fark budur. Biz hukuk ve demokrasi içerisinde bunları alt edeceğiz. Alt ettiğimizi de herkes görecek inşallah" dedi.

>> Ramazan'ın bitişi beklenmeyecek

 

Bu konularda ilginizi çekebilir