Covid-19 testi pozitif çıkan Belçikalı sporcuların Paris'e gidişi ertelendi

Paris Olimpiyat Oyunları'na sayılı günler kala, Belçikalı birçok sporcunun Covid-19 testinin pozitif çıktığı bildirildi. Belçika Olimpiyat Komitesi Tıbbi Baş Sorumlusu Johan Bellemans, virüsün daha fazla sporcu ve delegasyon üyesine bulaşmaması için gerekli önlemlerin alındığını ve Paris'e gidişlerinin sadece ertelendiğini, iptal edilmediğini açıkladı.

AA
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sporcuların sağlığı için alınan önlemler kapsamında tüm gazetecilerin toplu alanda maske takması ve dışarıdan gelen ziyaretçilerin Belçika ekibinin bulunduğu kısma girmeden önce negatif test göstermeleri zorunlu tutuldu. Belçika kafilesinden birçok sporcunun Covid-19 testinin pozitif çıkmasının ardından ekibin, Olimpiyatlar Oyunları'nın düzenleneceği Paris'e varışı ertelendi.

Ayrı antrenman yapıp, ayrı yemek yiyorlar

Yaşanan durumun 'yarışmadan çıkarılma anlamına gelmediğini' vurgulayan Bellemans, "Testi pozitif çıkan sporculara ayrı bir oda tahsis ediliyor ve ayrı antrenman yapıp, ayrı yemek yiyorlar. Covid-19 birkaç yıl öncesine kıyasla çok daha az semptomatik olduğu için onları otomatik olarak yarışma dışı bırakmıyoruz" ifadelerini kullanarak, hiçbir sporcunun sağlık durumunun ciddi olmadığını kaydetti.