CHP'nin yükselişini dünya gördü

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın "Sen İsrail’i destekliyorsun" sözlerine Kayseri’den yanıt verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAYSERİ - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ben olsaydım Mavi Marmara’nın gidişine izin vermezdim" sözleriyle ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın söylediği "Sen İsrail’i destekliyorsun" sözlerine Kayseri’den yanıt verdi. Başbakan’ın Mavi Marmara’ya AKP milletvekillerinin binmemesi için çaba harcadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Vatandaşın oğlu Mavi Marmara gemisine biner, yolda saldırıya uğrar, şehit olur, sen milletvekilinin canını korursun" dedi. Mavi Marmara’da saldırıya uğrayarak yaşamını yitirenlerin ailelerinin soruşturma açılması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurduğunu anımsatan Kılıçdaroğlu, "Ankara Cumhuriyet Savcısı da harekete geçti, soruşturmayı açacak. Ama gel gör failler yabancı. Yabancı olduğu için Adalet Bakanlığı’ndan izin gerekiyor. Şimdi soruyorum, Recep Bey, sen o izni verdin mi, vermedin mi, verdinse ne tarihte verdin? Bu sorunun yanıtını bugün yarın bekliyorum" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, seçim mitinglerini bugün Aksaray’ın ardından Kayseri’de sürdürdü. Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda "Başbakan Kemal" sloganları ve "Hepimiz risk aldık geldik", "Camdan konuşma, candan konuş", "Oyumuzu aldılar, adliyemizi, askerlik şubemizi kapattılar", "İnadına devrim, daha fazla Hopa", "Her yer Hopa, her yer direniş" dövizleriyle karşılanan Kılıçdaroğlu, meydanı dolduran coşkulu bir kalabalığa hitap etti. Kılıçdaroğlu, konuşmasına "Biliyorum bir şey söylesem Recep Bey kızacak. Allah’ına kurban Kayseri" diyerek başladı. Kayseri’nin, ulusal sanayinin belkemiğini oluşturacak önemli bir kenti olduğuna işaret eden Kılıçdaroğlu, "Kayseri’yi her yerde her zaman baş tacı edeceğiz. Kayseri aynı zamanda Anadolu’nun ortasında yabancı sermayeye ihtiyaç duyumadan ayakta durup dünyaya meydan okuyan kenttir. O nedenle Kayseri’ye şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Kayseri'yi uçuracağız

Kayseri’nin önemli sorunlarından birinin işsizlik olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, AKP’nin "İstikrar sürsün Türkiye büyüsün" sloganını da eleştirerek "Bu ne biçim istikrar? Onların söylediği şu, biz zaten malı götürdük, yandaşlar büyüdü, işsizlik, yoksulluk devam edecek, insanlar perişan olacak, yolumuza devam edeceğiz diyorlar" dedi. Kılıçdaroğlu, Kayseri’nin sesi ve sözü olacağını ifade ederken "Kayseri’nin becerisinin önünde engel olarak sadece siyasal iktidar duruyor. O iktidarı kaldırın, Kayseri’yi uçuracağız, dünya markası yapacağız" diye konuştu.

Mavi Marmara soruşturmasına izin verdin mi

Başbakan Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde kendisine yönelik "Mavi Marmara’da yurttaşlarımız şehit oldu, sen İsrail’i destekliyorsun" dediğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Allah Allah, ben nereden İsrail’i destekliyorum? Buradan soruyorum Recep Tayyip Erdoğan, Yahudilerin verdiği cesaret ödülünü aldın mı almadın mı? Aldı değil mi, niye böyle konuşuyor? İki, Büyük Ortadoğu Projesi’nin eşbaşkanı kimdi? Peki arkadaş, sen Büyük Ortadoğu Projesi’nin eşbaşkanıyım diyordun, elli sefer söyledin. Şimdi buradan soruyorum, Irak’ta binlerce Müslüman kadına tecavüz edilirken sen çıkıp Amerikan askerlerine başarı diledin mi dilemedin mi? Ne dedim size, bnun maskesini indireceğim, kim olduğunu göstereceğim. Ezberini bozacağım, şifresini çözeceğim" diye konuştu.

Suriye sınırındaki mayınlı arazilerin İsrail’e 49 yıllığına kiralanmasına dair kanunu CHP’nin iptal ettirdiğini de anımsatan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Peki kim dosttu? Bir şey daha soracağım, benden o kadar ucuz kurtulamaz. Bir şey daha söyleyeceğim: Sen, Furkan kardeşimiz yaşamını yitirirken AKP milletvekilleri o gemiye binmesin diye çaba harcandın mı harcamadın mı? Vatandaşın oğlu Mavi Marmara gemisine biner, yolda saldırıya uğrar, şehit olur, sen milletvekilinin canını korursun, sen gitme dersin. Vatandaşa gelince başka, milletvekiline gelince başka. Bunun da hesabını soracağız. Şimdi bir sorumuz daha var. O şehit olan kardeşlerimizin yakınları, bazı sivil toplum örgütleri, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdular. Çocuklarımız öldürüldü, silah olmadan uluslararası sularda şehit edildiler, soruşturma açın dediler. Ankara Cumhuriyet Savcısı da harekete geçti, soruşturmayı açacak. Ama gel gör failler yabancı. Yabancı olduğu için Adalet Bakanlığı’ndan izin gerekiyor. Şimdi soruyorum, Recep Bey,sen o izni verdin mi, vermedin mi, verdinse ne tarihte verdin? Bu sorunun yanıtını bugün yarın bekliyorum."

AKP düşüyor, CHP yükseliyor

CHP’nin, Türkiye’ye hizmet etmek istediğini kaydeden Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye ayakta. Bütün dünya ayakta. Yabancılar da gördüler CHP’nin yükselişini, dünya gördü CHP’nin yükselişini. AKP düşüyor, CHP yükseliyor. Recep Bey’in ezberi bozuluyor. Onun için diyorum ki umudumuz sizsiniz. Umudumuzu yitirmeyeceğiz. Güzel Kayseri’ye, güzel Türkiye’ye her yerde her zaman hizmet edeceğiz. Biz cebini düşünen değil, halkını düşünen politikacılarız. Biz, ezilmiş insanların, birilerinin hor gördüğü, bizim de baş tacı ettiğimiz insanların partisiyiz."

Kılıçdaroğlu, hiç kimsenin önünde diz çökmediğini ve kimseden icazet almadığını belirterek "Talimat alacaksam sadece ve sadece Türk milletinden alacağım" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir