CHP'nin başına gelen en büyük talihsizliktir

Erdoğan, Adana mitinginde Kılıçdaroğlu'na yüklendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ADANA- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, "CHP'nin yeni genel başkanı, CHP'nin başına gelmiş en büyük talihsizliktir. CHP'nin yeni genel başkanı sanaldır. Yurt içindeki, dışındaki çetelerin aleni bir projesidir" dedi.

Partisinin Adana mitinginde konuşan Erdoğan, The Economist'te "CHP'ye oy verilmesi" yönündeki makaleyi bir kez daha eleştirdi:

"Eğer bu dergi AK Parti'ye oy verin " demiş olsaydı, biz ona da karşı çıkardık. Sana ne ya. Senin Türkiye'nin içiyle ne alakan var. Haber yapacaksan yap. Senin Türkiye'nin içiyle alakalı bu tür yorum yapma hakkın yok. Uluslararası bir yayın kurumunun bu derece pervasızca taraf tutması elbette talihsizlik, saygısızlıktır. Ama aynı zamanda manidardır. Biz CHP'nin yeni Genel Başkanı'nı ulusalcıların, çetelerin projesi olarak biliyorduk. Meğer Sayın Kılıçdaroğlu, uluslararası çetelerin de projesiymiş. İsrail'e, Tel Aviv'e her fırsatta selam gönderen CHP Genel Başkanı, şimdi o selamların karşılığını alıyor."

Başbakan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun "Biz olsaydık, Mavi Marmara'yı göndermezdik" sözlerini hatırlattı ve "Belli ki CHP Genel Başkanı birilerinin gözüne girmeyi başarmış. İşte The Economist'in altında da bu yatıyor" dedi. Mavi Marmara'nın Gazze'deki çocuklara mama götürdüğünü "Cesaretin varsa, onurun varsa, İsrail'e yaltanmak yerine, İsrail'deki korsanlığı eleştir.  CHP'nin yeni genel başkanı, CHP'nin başına gelmiş en büyük talihsizliktir. CHP'nin yeni genel başkanı sanaldır. Yurt içindeki, dışındaki çetelerin aleni bir projesidir" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir