CHP lideri Özel'den Erdoğan'a 'borçlu belediye' yanıtı: Bunlar ucuz oyunlar

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın belediyeleri borçlarının tahsil edileceğine dair açıklamasına tepki gösterdi. AK Parti'nin elinden alınan belediyelerin yıllarca SGK borcunu ödemediğini ifade eden Özel, kendilerinin iş yapamaz hale getirilmeye çalışıldığını kaydetti. Özel, durumu 'mali darbe' olarak tanımlayarak Erdoğan'a "Bunlar ucuz oyunlar" diye seslendi.

Haber Merkezi
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, bugün İstanbul'da Adalar Belediyesi'ni ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın borçlu belediyelerle ilgili açıklamasına yanıt verdi.

Özel, Erdoğan'a "Sayın Erdoğan, hangi AKPli belediye SGK'ya borcunu ödemiş bir söylesin. Millet zaten bu zihniyetten yıldığı için belediyeleri bize verdi" diye sordu. CHP lideri, geçen marttaki yerel seçimde AK Parti'den aldıkları tüm belediyelerin en az beş yıl boyunca SGK borçlarını ödemediğini ifade etti. 

"SGK'ya yatırılacak parayla, zamanında AK Partili belediye hizmet yapacak. Sonra onun kendisine kullandığı parayı, bugün biz ödeyeceğiz AK Partililer için" diyen Özel, 412 belediyenin kendilerine geçtiğini anımsattı.

Özel şöyle devam etti: "Millet zaten bu zihniyetten yıldığı için 412 belediyeyi bize verdi. Böyle bir çifte standart olur mu? Şimdi diyor ki, belediyenin parasından keseceğim. Belediyeleri hizmet yapamaz hale getirip, CHP belediyesi bu diye göstermeye çalışıyor. Bunlar ucuz oyunlar. O, bunu yapsın, bizim hizmet edeceğimiz parayı, AK Partili belediyenin borcunu gelsin kessin, hizmet etmeye engel olsun, ben de çıkayım meydan meydan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın sırf kendi beceriksiz yönetimi değişecek diye korkusundan, CHP'lilerin yönetim yetkinliğini almak için bu oyuna nasıl başvurduğunu anlatayım. 

Enflasyonu düşüremiyor, biz geliyor iktidara, gelmeyelim diye belediyelerimizin elini kolunu bağlamaya, yoksullaştırmaya, maaş ödeyemez hale getirmeye, çöp toplayamaz hale getirmeye çalışıyor. Erdoğan şunu bilsin, kendi ellerimizle toplarız o çöpleri, yine de onun bu oyunlarına, şantajlarına teslim olmayız. Her geçen gün, millet gün sayıyor. Birazcık seçim sonuçlarından akıl alıp, öğrenip, vatandaşın isteklerini yerine getirmek yerine inatlaşıyor ve bizim hizmet etmemizi engelliyor. Vatandaş bunları görür.

'Şimdi mali darbe yapacak, yeni bir demokrasi tokadı yer'

Geçen sefer İstanbul'da vatandaşın kararıyla seçilen Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasını elinden almak neyse, seçilmiş belediye başkanının parasına el koyup hizmet etmesine engel olmak da aynı şeydir. Bu sefer mali darbe yapmaya çalışıyor. Geçen sefer YSK eliyle adli darbe yaptı. 'Osmanlı tokadı vuracağım' dedi bize, demokrasi tokadını yedi. Şimdi mali darbe yapacak, yeni bir demokrasi tokadı yer. Meydan meydan, sokak sokak anlatırım sakın böyle bir şeye kalkışmasın."

Erdoğan'ın belediye açıklaması

Erdoğan, bugün partisinin grup toplantısında şunları söylemişti: “Emeklilere faydanız dokunsun istiyorsanız talimat verin, belediyeleriniz Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan birikmiş borçlarını ödesinler. Şu anda belediyelerin borçlarıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığımız, kaynağında bu borçların tahsiline başlayacaktır. Öyle 25 kuruşa simit yok. Milletin varlığını değişik yerlerde harcamaya müsaade yok. Hazine ve Maliye Bakanlığı bunların tahsilini artık kaynağında yapacaktır."