CHP: Hükümet istifa etmeli, MHP: OHAL ilan edilsin

Hakkari'deki terör saldırılarına ilişkin Kılıçdaroğlu, hükümeti istifaya çağırırken; Bahçeli, terörün zirve yaptığı yerlerde OHAL ilan edilmesini istedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Hakkari'de 24 askerin şehit olduğu, 18 askerin yaralandığı terör saldırılarına ilişkin Ana Muhalefet Lideri Kılıçdaroğlu hükümeti istifaya çağırırken MHP Genel Başkanı Bahçeli terörün zirve yaptığı bölgelerde olağanüstü halin ilan edilmesini istedi.

MYK'yı olağanüstü toplayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun toplantının ardından yaptığı açıklamalarından satırbaşları şöyle:

- Hükümet terörü bitirme konusunda bir öneri getirirse 'söz veriyorum ben o öneriyi destekleyeceğim' dedim. Ama hiçbir öneri gelmiyor sadece eleştiri geliyor.

- Buradan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı'na açık çağrıda bulunuyorum. Sorunun çözüm adresi hükümet değildir, hükümet bu sorunu çözmekte acizdir. TBMM'nin bu soruna el koyup derhal bir komisyon oluşturması ve çözüm önerilerini üretmesi gerekiyor.

- Normal, sağlıklı çalışan demokrasilerde bu kadar şehidin verildiği, terörün bu kadar azgınlaştığı, ülkenin kan gölüne döndüğü bir ortamda sağduyulu bir hükümet istifa seçeneğini de masaya da koymalıdır.

Şehitlerin sorumlusu Erdoğan

- Hayatımda ilk kez 35 şehidin verildiği bir sürecin sonunda bir Başbakanın televizyonlara çıkıp çaresizliğini dile getirdiğini gördüm. Çözümsüz bir noktada Sayın Başbakan, o açıdan TBMM Başbakanını göreve davet ediyoruz.

- Hükümeti anlamakta zorluk çekiyoruz, Sayın Başbakanı anlamakta zorluk çekiyoruz. Altını özenle çizerek söylüyorum, şehitlerimizin sorumlusu AKP hükümeti ve onun başındaki Recep Tayyip Erdoğan'dır, bunu çok net ortaya koymamız lazım.

Bahçeli: OHAL ilan edilmeli

Bahçeli, "Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki terör saldırısını" yazılı bir açıklama ile değerlendirdi. Terör eylemini lanetleyen Bahçeli'nin yazılı açıklamasında şu değerlendirmelere yer verildi:

"Terör ve bölücülüğün zirve yaptığı bölgeleri kuşatan yerlerde 'Olağanüstü Hal' ilan edilmesi kaçınılmaz bir hal almıştır. Meclis'ten alınan 'Sınır Ötesi Hareket İzni' çerçevesinde Irak'ın Kuzeyi ve teröristlerin ikmal merkezleri imha edilmeli, sınırı ve şümulü belirlenecek bir güvenlik kuşağı oluşturulmalıdır.

İçeride de aynı plan uygulanmalı

Kandil'de ne yapılacaksa, Kuzey Irak'taki terör inlerine nasıl bir plan icra edilecekse, buna içeride direniş göstermeye yeltenecek bedbahtlara karşı da ülkemizin içinde aynı şey yapılmalıdır. Irak'ın kuzeyinde terörü besleyen, muhafaza eden, silahlandıran ve azmettiren peşmerge de mutlaka cezalandırılmalı ve hak ettiği dersi almalıdır.

Milletimizin yüreğini dağlayan saldırıların öcünün alınması için Başbakan ve hükümetinin bekleyecek anı, ihmal edecek zamanı kalmamıştır. AKP hükümeti, bölücü terörün hakkından gelmek amacıyla aradığı ve istediği millet desteğini mutlaka bulacaktır. Bu şartlara rağmen, PKK maşalarının yok edilmesi ve bölücülüğün kökünden kazınması gerçekleştirilemezse AKP'nin teröristlerle aynı emel ve hedefte buluştuğu gerçeğini kimse inkâr edemeyecektir."

Bu konularda ilginizi çekebilir