Chemetall'in yeni fabrika tesisi hizmete girdi

Yeni fabrikada, İsviçre firması EFTEC'in izolasyon malzemesi üretiliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KOCAELİ -  Alman firması Chemetall Sanayi Kimyasalları Ticaret ve Sanayi A.Ş'nin 7 milyon euro yatırımla tamamladığı Kocaeli'nin Çayırova ilçesindeki yeni fabrika tesisi törenle hizmete açıldı.

Taşıt Araçları Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikada düzenlenen açılış törenine, Kocaeli Valisi Gökhan Sözer, Gebze Kaymakamı Salih Karabulut, Çayırova Kaymakamı Selim Parlar, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Chemetall Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Kurt Wenzel, Chemetall Grubu içindeki bu yeni yatırımın önemli olduğunu bunun dışında, yüzey işlem ürünlerini ve lisans ortakları olan bir İsviçre firması EFTEC'in izolasyon malzemesini üretebilen kombine bir tesis olduğunu belirtti.

Wenzel, şunları söyledi:

"Güney Afrika'da bulunan organizasyonumuzda olduğu gibi otomotiv müşterilerimize sadece bizim ve iş ortaklarımızın ürünlerine ait paketlerinin yanı sıra aynı zamanda tam donanımlı bir laboratuvar sayesinde teknik servis olarak da hizmet vermekteyiz. Üretim tesisi olmanın yanı sıra yetkili teknik servislerimizden meslektaşlarımıza kimyasal malzemelerimizin kullanımını sağlayarak eğitim verebiliyoruz. Bu tesis sadece Türkiye'deki ihtiyacı kapsamamaktadır. Burayla ilgili planlarımız çok daha fazladır. Bu tesisimiz Orta Doğu aktivitelerinde üretim merkezimiz olacaktır. Bu bölgedeki iş alanımızı büyüteceğiz."

Chemetall Türkiye Genel Müdürü Ümit Kayacan ise 11 bin 500 metre kare açık alan üzerine kurulu 5 bin 500 metre karelik kapalı alana sahip üretim tesislerinde otomotiv, otomotiv yedek parçaları, havacılık ve beyaz eşya sektörüne parçalar üretildiğini belirterek  50 çalışan bulunduğunu anlattı.

Kayacan, şöyle konuştu:

"Türkiye'de 25 yıldan bu yana faaliyet göstermekte olan firmamızın Bursa'da ve Çayırova'daki üretim tesisleri, TOSB'daki fabrikanın faaliyete geçmesiyle buraya taşınmış oldu. Adapazarı'ndan Çerkeşli'ye kadar olan bölgede yer arıyorduk, burayı tercih ettiğimiz için çok iyi bir karar verdiğimizi düşünüyorum, altyapı harika."

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve firmanın yöneticileri hep birlikte üretim tesislerinin açılış kurdelesini kesti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir