Çevreye duyarlı bir belediye başkanı
BOLU'DAN / Sabiha TOPRAK
Yüzyıllardır süregiden güzel bir geleneğimiz var. Ramazan ayında zengin insanlar, dar gelirli insanlara destekte bulunur. Tabiî ki bu yardımlar sadece Ramazan ayında yapılmaz ama nedense Ramazan'da bu tür faaliyetler biraz daha ön plana çıkar. Valilikler, belediyeler çadırlar kurar, kumanyalar dağıtırlar. Varlıklı insanlar o çadırlarda her gün yoksullara iftar yemekleri verir. Bolu Belediyesi de, kentte aç ve açıkta insanlar kalmasın diye bu yıl Ramazan ayında yoğun etkinlikler yürüttü. Geçtğimiz günlerde Bolu Belediyesi İmarethane tesisinin ihtiyaç sahibi vatandaşlara kuru gıda dağıtımı törenine tanık olduk.Törene katılan Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, imarethane tesisinin zenginlerden alıp ihtiyaç sahiplerine dağıtım yaptığını belirterek, kentte ihtiyaç sahibi insan kalmaması için kendilerine destek veren Bolulu hayırseverlere teşekkür etti.
Törende belediye başkanı Alaaddin Yılmaz'ın çevreye duyarlı yanına da tanıklık ettik. Dağıtılan erzak torbalarının özellikle seçildiği kaydeden Yılmaz, ihtiyaç sahiplerine dağıtılan torbaların file olarak da kullanılabileceğine dikkat çekti. Halkın doğada 100 çözülmeden duran poşetlerin kullanımını azaltarak
çevreye de katkıda bulunacağını vurgulayan Yılmaz, hayırseverlere verdikleri torbalardan bütün evlere vermek için bir çalışma başlatabileceklerini ifade etti.
Başkana katılıyoruz. Türkiye'de ya karton kutunun ya da naylon poşetlerin içinde binlerce paket hazırlanıp yoksul ailelere veriliyor. Erzakını açan vatandaş poşetini direk çöpe atıyor. Bunun önüne geçelim. Bolu'da yardım dağıtırken bile çevre duyarlılığına gösterilen hassasiyetin diğer belediyelere, ticaret ve sanayi odalarına, hayırseverlere örnek olması gerektiğini düşünüyorum.
Alaaddin Yılmaz'ın çevre duyarlılığı poşetlerle sınırlı değil. Bolu'da görev yapmaya başladıkları günden bu yana çalışmalarını hep ileriye doğru planladıklarını, günü kurtaracak politikalara itibar etmediklerini aksine gelecekle ilgili projeleri önemsediklerini dile getiren Başkan, kentin geleceği konusunda insanlarla konuşarak, tartışarak beyin jimnastiği yaptıklarını kaydetti. Bolu'nun köylerle kentin birleştiği kent, köy karışımı bir yer olduğuna dikkat çeken, batısına üniversite yapıldığı için batı ve kuzeye doğru geliştiğine dikkat çeken Yılmaz, Karacasu'daki termal kaynaklar sayesinde kentin termal turizmle gelişmeye müsait olduğunu dile getirdi. Valilikle belediye arasında sıkışan Bolu'nun, bu durumun değişmesi için bir imar şablonuna ihtiyacı olduğunu belirten Başkan Yılmaz, bu konudaki çalışmaların yüzde 85'ni tamamladıklarını, teknik çalışmalara devam ettiklerini anlattı.
Bolu'nun çevre konusunda hassas başkanı Yılmaz, kentin cennet gibi bir konuma sahibi olduğunu, doğanın kirlenmemesi için büyük çaba gösterdiklerini dile getirerek, 35-40 yıldır canlı yaşamayan
Büyüksu'da sürdürdükleri çalışmalar sayesinde yeniden balık tutulmaya başlandığını müjdeledi.
Çöp problemine de ortadan kaldırdıklarını, çöpleri ayrıştırarak ekonomiye kazandırdıkları da önemle vurguladı.