Çeşme’de Despina Vandi krizi: Ünlü Yunan şarkıcının konseri neden iptal oldu?

Yunan şarkıcı Despina Vandi, İzmir Çeşme’de Türk Eğitim Vakfı'na (TEV) destek amacıyla planlanan konser iptal oldu. Despina Vandi’nin konsere çıkmamasına ilişkin muhtelif iddialar var. İddialardan ilki organizasyon şirketinin Atatürk ve Türk Bayrağı’nın yanına Yunanistan Bayrağı’nın da asılmasını istemesi. Bir diğer iddia isa Vandi’nin sahnedeki Türk Bayrağı’nın kaldırılmasını talep etmesi…

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İzmir’in Çeşme ilçesinde  Türk Eğitim Vakfı'na (TEV) amacıyla düzenlenmesi planlanan Despina Vandi konseri son anda iptal oldu.

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli’nin açıklamasına göre; konserin iptal olma gerekçesi Vandi ekibinin sahnedeki Türk Bayrağı ve Atatürk posterlerinin indirilmesini istemesi... 

Despina Vandi'nin sahneye çıkmama kararına tepki gösteren seyirciler, İzmir Marşı'nı söyledi. 

Vandi'nin sahneye gelmemesi üzerine açıklama yapan Lal Denizli, Vandi'nin sahneye çıkmayı reddettiğini doğruladı ve seyircilere hitap etti.

Denizli, Despina Vandi'ye yönelik olarak “Bizim topraklarımızda, benim belediye başkanı olduğum bir kentte hiçbir güç ne bayrağımızı ne de Atatürk'ün posterini indirmeye yeltenemez, bunu aklından da geçiremez. Hanımefendi ivedilikle bu şehrin sınırlarını terk etsin” dedi.

Despina Vandi’nin Türk Bayrağı’nın ve Atatürk posterinin indirilmesini değil, sahneye dengeleleyici olması açısından bir Yunan Bayrağı asılmasını istediği de öne sürüldü.