Çankaya’da 'Uludere trafiği'

Cumhurbaşkanı Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile Uludere olayını görüşürken, MİT Müsteşarı Hakan Fidan da görüşmeye katıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - Çankaya Köşkü’nde bugün "Uludere" zirvesi yapıldı. 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı kabul etti.
40 dakika süren görüşmenin ardından bu kez de Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel Çankaya’ya geldi.
Cumhurbaşkanı Gül ve Orgeneral Özel görüşürken MİT Müsteşarı Hakan Fidan da Köşk’e geldi. Görüşme üçlü olarak devam ediyor.
Arınç, komutanları kabul etti

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, kuvvet komutanlarını kabul etti. Arınç'ın Başbakanlık Merkez Bina'daki makamında gerçekleşen kabule komutanlar birlikte geldi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Emin Murat Bilgel ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten'i kabulü yaklaşık 50 dakika sürdü.
Görüşmenin iadeyi ziyaret kapsamında yapıldığı belirtildi.
Arınç: Önceden programlanmış bir ziyaret 
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Emin Murat Bilgel ve Hava Kuvvetleri Komutanı 
Orgeneral Mehmet Erten'i kabulüne ilişkin resmi twitter hesabı üzerinden değerlendirmelerde bulundu. Yaklaşık yarım saat önce Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri komutanları ile bir araya geldiğini ifade eden Arınç, şunları kaydetti:
"Geçtiğimiz günlerde kendilerine hayırlı olsun ziyaretinde bulunmuştum. Bugün de onlar nezaket gösterip iadeiziyarette bulundular. Ziyaret esnasında kulislerde bu ziyaret ile ilgili farklı yorumlar yapıldığını öğrendim. Bu tamamen daha önceden programlanmış bir ziyaretten ibarettir. Komutanlarımıza bu nezaketlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Herkese de iyi günler diliyorum."
Bu konularda ilginizi çekebilir