Çağrı merkezlerini Anadolu'ya yayacak
Turkcell Genel Müdürü Ciliv, "Çağrı merkezi projelerimizi Anadolu'da yaymaya niyetliyiz, Gaziantep büyüyen nüfusuyla ilk akla gelecek şehir de diyebiliriz" diye konuştu.
GAZİANTEP - Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, çağrı merkezi projelerini Anadolu'da yaymaya niyetli olduklarını belirterek, Gaziantep'in de büyüyen nüfusuyla yeni bir çağrı merkezi için ilk akla gelecek şehir olabileceğini kaydetti.
Ciliv, Turkcell'in şirketlerin iş yapış biçimlerine katkı sağlamak ve karlılıklarını artırmak amacıyla başlattığı "MobilŞirket" vizyonunu anlatmak üzere çıktığı Anadolu turunun Gaziantep toplantısına katıldı.
Burada yaptığı konuşmada Ciliv, MobilŞirket vizyonu ile önümüzdeki 1 yıl içinde şirketlere mobil iletişimin sağladığı olanakları tanıtmak ve danışmanlık vererek yaşayacakları teknolojik dönüşümü kolaylaştırmak için çalışacaklarını kaydetti.
Bu kapsamda Bursa'dan başlayan toplantıları 14 şehirde düzenleyeceklerini söyleyen Ciliv, artık iş dünyasında en önemli stratejinin farklılaşmak olduğunu vurguladı. Ciliv, "Türkiye'nin iş adamları olarak başarımızı global pazarlara taşımamız lazım. Global rekabete karşı nasıl farklılaşırız, ürün ve servislerimizde fark yaratırız? Konu bu" dedi.
Bazı uyanık şirketlerin CEO'ları bizi kapıda karşılıyor
Mobil internet cihazlarının önümüzdeki 5 yılı çok büyük ölçüde değiştireceğinin altını çizen Ciliv, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Şu anda internet kullanıcı sayısı 1,5 milyar. Mobil internet sayesinde, önümüzdeki 5 yılda 5 milyar olacak. Mobil internet, sesten televizyona geçiş gibi birşey... Bütün dünyadaki teknoloji şirketleri bu yeni platforma odaklanmış durumda. Bu da farklılaşmak için büyük bir fırsat...
Önümüzdeki 5 yılda başarılı şirketler bu teknolojileri kullanarak daha çevik, akıllı ve yüksek rekabet gücü olan şirketler olacak. Bunun örneklerini Türkiye'de de görüyoruz. Bazı uyanık şirketlerin üst yöneticileri (CEO) bizi kapıda karşılıyorlar. Çünkü okumuşlar, öğrenmişler, 'Bu teknolojileri şirketime entegre etmeliyim' diyorlar."
Dijital şehir olma konusunda en güçlü aday Gaziantep
Gaziantep'in dijital şehir olma konusunda Türkiye'nin en güçlü adayı olduğunu ifade eden Ciliv, fiber optikle her eve bin megabit hızında internet bağlanacağını, bu konuda Japonya'nın ardından 10 milyonun üzerinde nüfusa sahip ülkeler arasında Türkiye'nin ikinci sırada yer alacağını anlattı.
Çağrı merkezi yatırımları hakkında da bilgi veren Ciliv, işadamları bazı şehirlere yatırım yapmanın mantığı olmadığını düşünürken, kendilerinin Erzurum, Diyarbakır, Eskişehir ve Karaman'da çağrı merkezleri açtığını söyledi.
Ciliv, şöyle konuştu:
"Erzurum, bölgenin çağrı merkezi üssü olmayı kendisine misyon edindi. Bizden sonra birçok banka da o şehre ve çevredekilere gitmeye başladı. İstihdamı Anadolu'ya taşıma konusunda liderlik yapıyoruz. Çağrı merkezi projelerimizi Anadolu'da yaymaya niyetliyiz. Tabii kaynaklarımızı işimizin büyümesine paralel büyütmemiz lazım. İşimizi büyüttükçe Gaziantep de çağrı merkezi yatırımlarımızda akla gelecek ilk üç şehirden bir tanesi ama Gaziantep büyüyen nüfusuyla ilk akla gelecek şehir de diyebiliriz."
İhracatımız rekor kırıyorsa iletişim ağlarının sonucunda kırıyor
Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu da teknolojide son dönemde yaşanan gelişmelerin önemine değinerek, "İhracatımız rekor kırıyorsa, bu iletişim ağlarının sonucunda kırıyor. Müşterimize anında cevap verebiliyoruz, anında karar verebiliyoruz" dedi.
Mobil şirket haritası
Verilen bilgiye göre, Turkcell'in, Türkiye'nin MobilŞirket envanterini çıkarmak üzere McKinsey Danışmanlık ile yaptığı çalışmanın sonuçlarına göre, en mobil iller İstanbul, Ankara, Sakarya, İzmir, Kocaeli, Bursa, Antalya, Adana, Gaziantep, Mersin olarak sıralandı.
En mobil sektörler sıralaması ise finans, üretim, inşaat, hızlı tüketim malzemeleri, tekstil, lojistik, eğitim, sağlık, bilgi teknolojileri ile medya ve reklamcılık oldu.