Çağlayan'dan 'New York Taksi'ye övgü

Bakan Çağlayan Karsan'ın New York için hazırladığı taksi projesini teknolojik devrim olarak değerlendirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Karsan firmasının New York için hazırladığı taksi projesini teknolojik devrim yaratan bir gelişme olarak değerlendirdi. New York'taki tartışmalar için ise Çağlayan,  "Aslında New York halkı, kararını vermiştir. Kim ne diyorsa desin, kim ne yapıyorsa yapsın şunu bilin ki; bu otomobil New York'a girmiştir, Amerika'ya girmiştir" dedi.

Karsan'ın Bursa-Akçalar'daki fabrikasını ziyaret eden Çağlayan, Kıraça Holding ve Karsan Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç, Karsan Murahhas Azası Jan Nahum ve Karsan Üst Yöneticisi (CEO) Murat Selek ile tesisi gezdi. Üretim hatlarında incelemelerde bulunan ve Jan Nahum'dan ayrıntılı bilgi alan Çağlayan, daha sonra Karsan yöneticileriyle ortak toplantı yaptı.

Teknolojik devrim niteliğinde

Bakan Çağlayan, burada yaptığı konuşmada, Karsan yetkililerinin, "Bu ihale olsun veya olmasın biz bu markada, tasarımda kararlıyız" yönündeki ifadesini hatırlatarak; 

"Bana göre teknolojik devrim yaratan bir gelişmedir.  Burada ana hedef, bu ihaleyi kazanmak. Çıkmış olduğunuz bu yolda sizin yalnız olmadığınızı özellikle ifade etmek için ben bugün buradayım.Firmamız ihaleye girer, fiyat noktasında istenileni veremeyebilir veya oradaki insanların beğenisine mazhar olmayabilirsiniz, bu şekilde bir ihaleyi kaybetmek son derece doğal. Ama şunu çok net ifade etmek istiyorum ki tabii bu oyunun bir 'fair play' çerçevesi içinde, centilmence olması bizim öncelikle beklentimizdir" dedi.

Hevesleri kursaklarında kalacak

Çağlayan, projeye karşı Amerika'da verilen ilanlara da değinerek, şöyle konuştu:

"Böyle bir süreçte rakiplerin birbirini teknolojik yönde eleştirmeleri, engellemeleri gerekirken, başka şekilde engellemelerin ben prim yapmayacağını, bundan prim amaç edinenlerin bu heveslerinin kursağında kalacağını buradan ifade etmek istiyorum.  New York'a bir ziyaret gerçekleştirmek istediğimi, o çerçevede belediye başkanı ile biraraya gelmek istediğimizi ve New York Taksi ve Limuzinciler Odasını da ziyaret edeceğim talimatını da verdim."

New York halkının kararını verdiğine dikkat çeken Çağlayan, şunları kaydetti:

"Kim ne diyorsa desin, kim ne yapıyorsa yapsın şunu bilin ki bu otomobil New York'a girmiştir, Amerika'ya girmiştir. Şu anda fiili ihracat olmasa bile ben bunun 2011 senesinden itibaren sizler tarafından, devam edecek olan süreç içinde Amerika başta olmak üzere çok önemli yer tutacağını anlamış bulunuyorum.

Bu konularda ilginizi çekebilir