Çağlayan, alkış gelmeyince uyardı

Bakan Çağlayan, yabancı sermaye yatırımlarını açıkladığı sırada alkış gelmeyince, gülerek "Ben olsam bunu alkışlarım. Niye cimrilik yaptınız anlamadım" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KONYA - TİM tarafından Konya Ticaret Odası'nda gerçekleştirilen "KOBİ'ler dünyaya açılıyor: Almanya ülke masası" toplantısına katılan Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye'ye gelen doğrudan yabancı sermaye yatırımlarını açıkladığı sırada kendisini dinleyenlerden alkış gelmeyince, gülerek "Ben olsam bunu alkışlarım. Niye cimrilik yaptınız anlamadım. 80 yılda gelenin 6 katından bahsediyorum" dedi.

Bakan Çağlayan'ın bu sözleri, salonda gülüşmelere neden oldu. Dinleyenler, daha sonra Bakan Çağlayan'ı alkışladı.

Konuşmasında ihracat rakamlarına da değinen Çağlayan, "Bu ay sonunda ihracat rakamları TÜİK tarafından açıklandığında herhalde 114 milyar dolarlık bir ihracat yapmış olacağız. Bu Türkiye'nin küresel krizden ne kadar çabuk çıktığının, ekonominin ne kadar çabuk toparlandığının bir göstergesidir" dedi.

Türkiye'nin 2002 yılında yaptığı ihracat tutarının tamamını, 2010 yılında sadece otomotiv ile tekstil ve konfeksiyon sektörünün yaptığını anlatan Çağlayan, "Küresel krize rağmen Türkiye böyle bir başarıyı elde etmişse, 2023 yılında Cumhuriyet'in 100. kuruluş yıl dönümüne, 12 yıl sonrasına koymuş olduğumuz 500 milyar dolarlık ihracat hedefini de bal gibi yaparız Allah'ın izniyle. Hiçbir engelimiz yok" diye konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir