Buzlanma ve don olayına dikkat

Meteoroloji, İç ve Doğu Bölgelerde görüleck buzlanma ve don olayına karşı uyardı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  – Sabah ve gece saatlerinde ülkenin iç ve doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye’nin batısı çok bulutlu, İzmir, Aydın, Muğla ile bugün Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve İstanbul'un batı ilçelerinin (Silivri, Çatalca, Arnavutköy, B.Çekmece) yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçmesi bekleniyor.

Rüzgar genellikle güney ve güneybatı, güneydoğu kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

Bazı illerde hava durumu

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar batı ilçeleri(Silivri, Çatalca, Arnavutköy, B.Çekmece) yağmur ve sağanak yağışlı (14)

ANKARA: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülecek. (10)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, hafif yağmur ve sağanak yağışlı (16)

ADANA: Az bulutlu ve açık (16)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık (17)

SAMSUN: Parçalı ve az bulutlu (14)

ERZURUM: Parçalı ve az bulutlu geçecek. İl genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor. (-5)

VAN: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor. (5)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık geçecek. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis bekleniyor. (8)

Bölgelerde hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve İstanbul'un batı ilçelerinin (Silivri, Çatalca, Arnavutköy, B.Çekmece) yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer sis görülmesi bekleniyor

EGE: Parçalı, kıyı kesimleri çok bulutlu, İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinin hafif yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği bildirildi. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görüleceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Göller Yöresinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görüleceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görüleceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir