Bütçede rüşvet atışması

Kılıçdaroğlu 'Kayseri'de yolsuzluk iddiasını açıkladı. Erdoğan, "Adı geçen şahıs 6 yıl cezaya mahkum olmuştur. Gene çaktın" diye cevap verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bütçe görüşmelerinde, 2007 yılında Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin de karıştığı iddia edilen yolsuzluğu açıkladı. Kılıçdaroğlu, yolsuzluk itirafında bulunan Hacı Ali Hamurcu'nun nerede olduğunu sorarken "Bu çok önemli bir soru, nerede olduğunu Sayın Başbakan araştırdığı zaman görecektir.

Çünkü Sayın Başbakan'ın bir lafı vardı, 'Benim malvarlığımı eleştirenler şimdi Silivri'de' diyordu. Bunu da bir araştırsın bakalım, nerede" diye konuştu. Kılıçdaroğlu'nun iddialarına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Benim belediye başkanım, Hacı Ali Hamurcu'yu yolsuzluktan dolayı şikayet etmiş. Adı geçen şahıs 6 yıl cezaya mahkum olmuştur. Şu anda bu zat hapiste. Gene çaktın" diye cevap verdi.

2011 Yılı Bütçesi'nin Meclis Genel Kurul'undaki görüşmelerinde CHP lideri Kılıçdaroğlu, 2007 yılında AKP'li Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde gerçekleştiği iddia edilen yolsuzluğu gündeme getirdi.

Kılıçdaroğlu'nun verdiği bilgiye göre, 17 Temmuz 2007'de Kayseri Büyükşehir Belediyesi çalışanı Hacı Ali Hamurcu, taksi duraklarından, benzin istasyonlarından ve diğer yerlerden rüşvet toplandığını itiraf ettiği 26 sayfalık bir ifade verdi. Bunun üzerine emniyet, "rüşvet, irtikap, resmi belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık" suçlamasıyla dosyayı Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi. İtiraflar videoya da alındı ancak video gizlendi. Kılıçdaroğlu, "26 sayfalık itiraf niçin 16 sayfaya indi, Adalet Bakanı'na soruyorum. Onun içinde Kayseri Anakent Belediye Başkanı'nın rüşvet olaylarıyla ilgili bölümler mi çıkarıldı, yoksa başka bir nedenle mi çıkarıldı, bu sorunun yanıtını bekliyorum" diye sordu.

Bahçeli, üniversitelerde yaşanan olaylar konusunda uyardı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bütçenin tümü üzerinde yapılan görüşmelerde hükümeti ve CHP'yi, üniversitelerde yaşanan olaylar konusunda uyardı. Bahçeli "Yaşanan son müessif olaylar neticesinde; AKP hükümetinin, üniversite gençliğinin ve emniyet güçlerimizin sağduyunun rehberliğinden, aklın yol göstericiliğinden ayrılmamaları hayati bir önem taşımaktadır" dedi.

Bahçeli , "Üniversitelerde yangın kıvılcımlarının tutuşturulmak istendiğini, etnik nifak tohumlarının ekilmesine çalışıldığını büyük bir endişe ile görüyor ve izliyoruz. Bu yangın, ateş bacayı sarmadan önce yerinde söndürülmelidir. Bunda en büyük görev ve sorumluluğun AKP hükümetine ait olduğu tartışmasızdır. Türk emniyet güçleri ile öğrencileri karşı karşıya getirmenin ateşle oynamak olduğunu artık herkes idrak etmelidir. Başbakan ve hükümet yetkilileri üniversite gençliğinin sorunlarına ve bunları dile getirme çabalarına karşı gereken anlayış ve hoşgörüyü göstermek durumundadır. Türk polisini öne sürerek aradan çekilmek Sayın Başbakan'ı ve hükümetini sorumluluktan kurtaramayacaktır" dedi.

Erdoğan: Seçim bütçesi değil

Muhalefet liderlerinin ardından kürsüye gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2011 bütçesinin, toplumsal duyarlılığı olan, sosyal yönü kuvvetli, dezavantajlı grupları gözeten; üretimi, yatırımı, ticareti, ihracatı destekleyen bir bütçe olduğunu; söyledi. Erdoğan, "En önemlisi de 2011 Haziran ayında genel seçimler yapılacak olmasına rağmen, görüşmeye başladığımız bütçe seçimden etkilenmeyen, seçim nedeniyle popülizme başvurmayan, 'Seçim var' diyerek hedeflerinden vazgeçmeyen bir bütçedir" dedi.

Erdoğan, Türkiye'de AK Parti iktidarlarıyla birlikte "seçim ekonomisi" kavramının tedavülden kalktığını ifade ederek, zira seçim ekonomisi ve popülizmin "açık açık milletin kaynaklarını çarçur etmek, milletin emanetine haksızlık etmek" olduğunu söyledi.

Başbakan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun İstanbul Büyükşehir Başkan adayıyken, fakirlere ayda 600 lira maaş bağlayacağını açıkladığını hatırlatarak, "Hadi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, fakirlere 600 lira versin. Hadi yap. Bekara karı boşamak kolay. Senin belediye başkanın hadi yapsın. Biz ülke yönetiyoruz ülke, öyle kuru kuruya buraya bu kadar vereceğiz deme" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir