Bursa'nın yeni başkanı belli oluyor

Bursa, yeni Büyükşehir Belediye Başkanını bugün seçiyor. Başkanlık için İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın ismi üzerinde duruluyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Esra ÖZARFAT

BURSA - Bursa, yeni büyükşehir belediye başkanını bugün seçiyor. Resmi açıklama bugün AK Parti İl binasında saat 14:00’te yapılacak. Saat 15:00’te ise Belediye Meclisi toplanacak. Yapılacak seçimde İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın aday gösterilmesi bekleniyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde Recep Altepe’nin istifasının ardından yeni başkan için AK Parti’nin adayı belli oldu. Parti, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterdi. Aktaş, bugün yapılacak Büyükşehir Belediye Meclisi’nde meclis üyelerinin karşısına çıkacak.

Meclis oturumunda gizli oylamayla yapılacak seçimle Büyükşehir Belediyesi’nin yeni başkanı olması bekleniyor. Adaylık için resmi açıklama bugün saat 14.00’de AK Parti il binasında, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya’nın da katılacağı grup toplantısının ardından yapılacak. Yasa gereği Vali İzzettin Küçük tarafından toplantıya çağırılan Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, belediye başkanı gizli oyla seçilecek.

İlk iki oylamada üye tam sayısının üçte iki ve üçüncü oylamada üye tam sayısının salt çoğunluğu aranacak. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılacak. Dördüncü oylamada en fazla oy alan üye, belediye başkanı seçilmiş olacak.

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 70 AK Parti, 13 CHP, 13 MHP, 3 Bağımsız ve 1 de DP’li üye bulunuyor.

AK Parti’nin Başkan Adayı Alinur Aktaş, ilk turda 67 oy alırsa, diğer turlara gerek kalmadan başkan seçilmiş olacak.

İnegöl’de üçüncü dönemi

İnegöl Belediye Başkanlığı’nda üçüncü dönemini geçiren Alinur Aktaş, 1970 yılında İnegöl’de doğdu. Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünden mezun olan Aktaş, uzun yıllar İnegöl’de mobilya sektöründe üst düzey yöneticilik yaptı.

AK Parti Kurucu Yönetim Kurulu üyesi olarak siyasete atılan Alinur Aktaş, 28 Mart 2004 seçimlerinde İnegöl Belediye Başkanlığı görevine seçildi. Evli ve 2 çocuk babası olan Aktaş, İngilizce biliyor.