Bugünkü Türkiye'ye yakışmıyordu

Gül, Zafer Bayramı kutlamalarını Başkomutan olarak kendisinin kabul etmesi, MGK'da oturma düzeninin değişmesi gibi sivil-asker ilişkilerindeki düzenlemelerden herkesin memnun olduğunu, eski düzenlemelerin gelişmiş Türkiye'ye yakışmadığını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 30 Ağustos Zafer Bayramı döneminde gerçekleşen kutlamaları Başkomutan olarak kendisinin kabul etmesi, MGK'da oturma düzeninin değişmesi gibi sivil-asker ilişkilerindeki düzenlemelerden herkesin memnun olduğunu, eski düzenlemelerin ise "gelişmiş Türkiye'ye" yakışmadığını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Tarabya Köşkü'nün bulunduğu Ferahevler mahallesinde halkla bayramlaştı. Gül burada gazetecilerin de sorularını yanıtladı. 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerinde Başkomutan sıfatıyla tebrikleri kabul etmesiyle ilgili bir soruya Cumhurbaşkanı Gül şu yanıtı verdi:

"Türk Silahlı Kuvvetleri söz konusu olduğunda, daima silahlı kuvvetlerimizin güçlü olmasını kuvvetli olmasını daima isteriz. Çünkü, silahlı kuvvetlerimizin gücüyle bütün Türk milleti daima gurur duyar ve daima da güven duyar. Bunu önce herkesin bilmesini isterim, farklı farklı yönlere bu değişikliklerin çekilmesini istemem. Gerek Yüksek Askeri Şura'da olsun gerek Milli Güvenlik Kurulu'nda olsun, gerekse birçok merasimlerde, bayramlardaki protokol düzenlemeleri, bunlar Türkiye'nin ara dönemlerinde olağanüstü dönemlerinde yapılan düzenlemelerdi. Yani yıllar önce.

Halbuki Türkiye çok değişti. Türkiye demokratik standartlarını, hukuk standartlarını, insan anlayışını, sivil asker anlayışını, bütün tüm bunları en gelişmiş demokratik ülkeler seviyesine getiriyor. O açıdan bu son düzenlemeleri, bunları normal görmek gerekir, normalleşme olarak görmek gerekir. Bu alışkanlıklar aslında bugünkü gelişmiş Türkiye'ye pek yakışmıyordu, onun için bunları başka yöne hiç çekmemek gerekir. Bu tip düzenlemelerden herkes memnun, zaten Genelkurmay Başkanımızla da konuşmuştuk, zaten düşünceleri bu şekildeydi, dolayısıyla bunlar elbirliğiyle olan şeylerdir böyle bilinmesini isterim."

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, e-muhtıranın siteden kaldırılmasıyla ilgili bir soruya da bunu halkın da beklediğini söyleyerek yanıt verdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir