Bu darbenin baş sorumlusu Cemil Çiçek'tir

CHP Tunceli Milletvekili Genç, AK Parti'nin Meclis Başkanlık Divanı'nı aracı ederek Meclis'i çalıştırmaması'nın, Meclis'in itibarına vurulan bir darbe olduğunu savundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, "AK Parti'nin Meclis Başkanlık Divanı'nı aracı etmek suretiyle Meclis'i çalıştırmaması TBMM'nin itibarına vurulan bir darbedir" dedi. 

Genç, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında İstanbul merkezli soruşturma nedeniyle Türkiye'nin olağanüstü günlerden geçtiğini, böyle bir dönemde Meclis'in çalışmamasının yanlış olduğunu savundu. 

Milleti düşünen bir Meclis'in çalışarak, yolsuzluklar konusunu kamuoyuna aksetmesini sağlaması gerektiğine işaret eden Genç, AK Parti'nin Meclis'i tatil etmek gibi bir yaklaşımı varsa bunu, Genel Kurulu açıp kapatarak değil, açık yüreklilikle, karar alarak yapması gerektiğini söyledi. Genç, "Meclis Başkanlık Divanını aracı etmek suretiyle Meclis'i çalıştırmaması TBMM'nin itibarına vurulan bir darbedir. Bu darbenin baş sorumlusu da Cemil Çiçek'tir" dedi. 

Başbakan Erdoğan ve hükümetin gelişmeler karşısındaki tutumunu da eleştiren Genç, "Eskiden, 'ar damarı çatlamış bunun' denirdi. Şimdi bunlarda ar damarı kalmamış" dedi.  

Bugün 3 bakanın istifası sonrası, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın da istifa etmesi gerektiğini öne süren Genç, milletvekili olarak vicdanının rahatsız olduğunu belirtti. Genç, "Bunlara laf tesir etmiyorsa başka bir yol mu bulalım? Ne yapalım? Kendilerine tavsiye ediyorum, bu iktidarda hakikaten şeref, ar, edep, sorumluluk duyguları varsa biran önce istifa etsinler, bir an önce seçime gitsinler" diye konuştu.  

TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyesi CHP Konya Milletvekili Atilla Kart ise, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, anayasa yapım sürecini sabote ettiğini, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in ise bu süreçte demokrasiye sahip çıkamadığını savundu.

Diyalog ortamını komisyonda gerçekleştirdik

Atilla Kart, AK Parti, CHP, MHP ve BDP'nin ortak iradesiyle kurulan komisyonun, AK Parti'nin, diğer siyasi partilerin iradesini yok sayan tutumu nedeniyle amacına ulaşamadığını söyleyerek, "Olumsuz tabloya rağmen aradan geçen 2 yıl 2 aylık süre, Türkiye'nin anayasa yapım tarihinde çok ciddi kazanım oldu" dedi.

Komisyonun bir kazanımının daha olduğunu dile getiren Kart, Genel Kurul ve komisyonlarda sağlayamadıkları müzakere ve diyalog ortamını, birbirine saygı gösterme, anlayışı, zaman zaman çok gerilimli ortamlar yaşanmasına rağmen komisyonda gerçekleştirdiklerini anlattı. Kart, bunun, demokrasinin gelişimi, olgunluğu adına bir kazanım olduğuna dikkati çekti. 

Erdemli davranış

Kart, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın istifasına ilişkin ise, Bayraktar'ın sadece bakanlık değil milletvekilliğinden istifa etmesinin erdemli davranış olduğu değerlendirmesinde bulundu.

  

Bu konularda ilginizi çekebilir