Brillant, 2010'da bütçesini yüzde 25 artırmayı hedefliyor

Baydemirler Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Baydemir, "Grup olarak ev tekstili sektöründe önümüz çok parlak" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA - Baydemirler Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Baydemir, grup olarak 2010 yılının başarılı geçeceğine inandığını bildirdi. 2010 yılında hedef büyüttüklerine dikkati çeken Baydemir, "Bu yıl bütçemizi yüzde 25 artırmayı hedefliyoruz" dedi.

Brillant'ın 2010 yılı hedeflerinin bayilerle paylaşıldığı Moda Haftası'nda basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısında, Baydemirler Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Baydemir, Genel Müdür Nail Özçoban, Mağazacılık Pazarlama ve Satış Direktörü Vural Topuz şirketin geçen yıl gerçekleşen çalışmaları, 2010 yılı hedefleri ile Brillant Home ve Brillant Store hakkında bilgi verdi.

"Hem markamızı hem de ürünlerimizi Türkiye'de tüm tüketicilere daha iyi ulaştırmak için böyle bir moda haftası düzenledik" diyen Erdoğan Baydemir, moda haftasını geleneksel hale getireceklerini söyledi. Sadece tül ve perde üretmediklerini, bir evin içinde, yaşam alanlarında tüm dekorasyonu sağlayacak çalışmaları olduğunu anlatan Baydemir, son iki yılda, Arge ve Ürge ekibinin çalışmasıyla, makinelerdeki bir takım revizyonlarla, ürünleri en üst seviyeye çıkarmak için yatırım yaptıklarını bildirdi.

Şu anda "Brillant Koordineli Dantel" adı altında çok değişik bir işleme tekniğini Türkiye'ye ve dünyaya sunduklarını vurgulayan Baydemir, moda haftasında, çeşitli ülkelerden gelen 150'ye yakın yabancı müşterilere ürünleri tanıttıklarını ve 18'i ile Brillant Home konseptine ilişkin sözleşme imzaladıklarını söyledi. Baydemir, "Hedefimiz, yurt dışına ağırlık vererek markamızı dünya markası yapmak. Bugüne kadar verdiğimiz emeğin karşılığını hep beraber almayı düşünüyoruz" dedi.

"Krize meydan okuduk"

Küresel krize rağmen belirledikleri hedefi yakaladıklarını belirten Baydemir, şöyle devam etti:

"Tabi ki  krizlerden etkilenmemek mümkün değil ama biz grup olarak çok sıkı çalışarak, Arge'ye Ürge'ye önem vererek, krizin üstesinden geldik. Tüm Türkiye ve dünyada, markamızı, ürünlerimizi daha iyi satmak için ekibimizle her hafta yaptığımız toplantılarda çok ivme kazandık. Grup olarak ev tekstili sektöründe önümüzün çok parlak olduğuna, 2010 yılının bizim için de son derece başarılı geçeceğine inanıyorum. Krizde hiçbir işçimizi çıkarmadık, hedeflediğimiz ciromuzu da yakaladık. Krize meydan okuduk. Bu yıl bütçemizi de yüzde 25 artırmayı hedefliyoruz."

"Hedef 2010'da 40 yeni mağaza"

2010 yılından çok beklentileri ve umutlu olduklarını belirten Baydemirler Grubu Mağazacılık Pazarlama ve Satış Direktörü Vural Topuz da, geçen yıl Kasım ayında üst yönetime 2010 yılında 40 mağaza hedefi verdiklerini, Ocak ayında 11 mağaza ile bu hedefin yüzde 25'ini gerçekleştirdiklerini söyledi. Bu moda haftasından sonra hedefi revize edip biraz daha yukarılara taşıyacaklarını ifade eden Topuz, şu bilgileri verdi:

"Çünkü Türkiye'de ekonominin iyi geçeceği bir yıl olacak. Bunu burada almaya başladık. Mağazalarımızda düne kadar perdede 1200 çeşidimiz vardı. Bu yeni çıkardığımız koleksiyonlarla mağazalarımızdaki ürün çeşidi 2 Bin 400'e çıkmaktadır. Ev tekstilinde moda haftasında 700 metre kare alanda yaklaşık 600 çeşitten olan bir koleksiyon hazırladık. Bunları hazırlarken Arge ve Ürge ekibimizin yanında bayilerimizi de tüketicilerimizi de işin içine kattık. Perde sektöründeki mağazacılık alanında sektörün yüzde 55 bizim elimizde bunu 2010 yılında daha yukarılara taşıyacağız."

Bu konularda ilginizi çekebilir