Brent petrol Fed kararları öncesi geriledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Brent petrolün varil fiyatı 107 dolar sınırında işlem görüyor. 

Brent petrolün varil fiyatı, bugün açıklanacak ABD Merkez Bankası (Fed) toplantı kararları öncesinde geriledi. Dün 106,7 destek seviyesine kadar geriledikten sonra, bu seviyeden gelen tepki alımlarıyla 107,47 dolar seviyesinden kapanan brent petrolün varili, bugün en düşük 106,94 doları gördükten sonra şu dakikalarda dünkü kapanışa göre 27 sent azalışla 107,10 dolar seviyelerinden alıcı buluyor.  

Batı Teksas türü ham petrolün varil fiyatı ise dün 95,6 dolar destek seviyesine kadar geriledikten sonra, yükselişe geçerek 97,7 dolar seviyesini test etti. Bugün en düşük 96,79 dolar seviyesini gören ham petrolün varili, şu dakikalarda 96,84 dolar seviyelerinden işlem görüyor. Analistler, ham petrolün varilinin gün içinde 96,0-98,0 dolar arasında hareket edebileceğini kaydederek, 95,6 dolar seviyesinin destek konumunda olduğunu, olası yükselişlerde ise 97,7 dolar seviyesinin direnç olarak takip edileceğini ifade ediyor.  

Ayrıca, analistler petrol fiyatlarının bugünkü seyrinde, ABD Enerji Bakanlığı tarafından açıklanacak olan petrol stokları verisinin etkili olabileceğini belirtiliyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir