Borsada kar satışları düşüş getirdi

İMKB, güne 353 puan düşüşle 58.291 puandan başladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Dünkü tarihi seans içi rekorunun ardında piyasa kar satışı ile güne 353 puan düşüşle 58.291 puandan başladı.

Dün piyasalar güne stopaj haberi ile birlikte iyimser bir başlangıç yaptı. Ayrıca Mart ayı enflasyon rakamlarının olumsuz sinyaller içermesi piyasalarındaki iyimserliğin kısa süreli olmasına yol açtı.

Gün içinde yurtdışı piyasaların kapalı olması borsa üzerindeki dış kaynaklı etkileri oldukça sınırlarken, yurtiçinde Merkez Bankası'nın 14 Nisan tarihinde çıkış stratejisini duyuracağını açıklaması ve kurumun aynı gün bankaları bilgilendirmek üzere TBB ile basına kapalı bir toplantı düzenleyeceğini duyurması borsanın tarihi rekorla kapanmasında etkili oldu.

Dünkü olumlu havanın ardından güne kar satışlarıyla başlayan borsa en düşük 57.961 puanı gördü. İMKB-100, saat 10:20 itibariyle 58.022 (-577) puanda yer alıyor. İşlem hacmi 390 milyon TL.

Yurtdışı piyasalarda ABD'de dün açıklanan hizmetler endeksi ve ev satışları verilerinin ekonomi ile ilgili iyimserliği desteklemesiyle birlikte borsalar değer kazandı. Asya'da ise Euro, Yunanistan kaygıları nedeniyle düşüşe geçerken borsalar karışık bir seyir izliyor.

Euro/Dolar şu sıra 1.3415 seviyesinde yer alırken, Dolar/TL'de en iyi alış/satış 1.5130/1.5150 düzeyinde.

Diğer yandan TCMB'nin tahmin edilenden daha kısa süre içerisinde faiz artırımına gidebileceği beklentisi faiz cephesinde satışlara yol açtı. 16 Kasım 2011 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 9.18 ile dünün üzerinde yer alıyor. Gösterge faiz dün yüzde 8.94 seviyesinden kapanmıştı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir