Borsada görünüm pozitif

İMKB, güne 154 puan artışla 58.977 puandan başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İMKB yurtdışı piyasalardaki yatay hareketlerin etkisiyle güne 154 puan artışla 58.977 puandan başladı.

Yurtdışı piyasalarda ABD borsası ekonomik yavaşlama endişelerinin verdiği tedirginlik ile günü yatay seyirle kapattı. Asya cephesinde ise Çin’in alımlarına devam etmesiyle Japonya 10 yıllık tahvillerinin son yedi yılın en düşük seviyesine gerilemesi borsaların karışık ama yataya yakın seviyelerde seyretmesine yol açtı.

Tokyo Borsası 34 puan düşerek 9.161'den kapandı ve 2009 Kasım'ından bu yana en düşük seviyeye ulaştı. Asya'da Hong Kong ve Singapur Borsaları yüzde 0,2 gerilerken, Şanghay Borsası yüzde 0,1, Güney Kore Borsası yüzde 0,8, Avustralya Borsası yüzde 0,9 oranında değer kazandı. Bu sabah ABD futurelarında ve Avrupa piyasalarında yükseliş ile açılışlar izleniyor.

İMKB ise artıda yatay hareketin etkili olduğu global piyasalara ayak uydurarak güne yükselişle başladı. Güne 154 puan artışla 58.977 puandan başlayan borsa en yüksek 59.223 puanı gördü. İMKB-100, saat 10:25 itibariyle 59.192 (+303) puanda yer alıyor. İşlem hacmi 287 milyon TL.

Bugün yurtiçi tarafından önemli bir veri yokken, yurtdışı tarafından Almanya’da Ağustos ayı ZEW endeksi ile ABD’den Temmuz ayı İnşaat İzinleri verisi, Konut Başlangıçları verisi, Temmuz ayı Çekirdek Üfe ve Üfe enflasyon verisi, Kapasite Kullanımı verisi ve Sanayi Üretimi verileri piyasaların takibinde olacak.

Para piyasalarında ise Euro/Dolar şu sıra 1.2846 seviyesinde yer alırken, Dolar/TL'de en iyi alış/satış 1.5005/1.5030 düzeyinde.

Diğer yandan 25 Ocak 2012 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 8.17 ile dünkü seviyenin altında yer alıyor. Gösterge faiz dün yüzde 8.20 seviyesinden kapanmıştı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir