Borsada genel kurul bugün

Yeni Kanun Hükmünde Kararname'ye göre 3 kişi seçecek olan aracı kuruluşlar şimdilik isimler üzerinde anlaşmış görünüyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda olağan genel kurul toplantısı bugün saat 14:00'te yapılacak. Yeni Kanun Hükmünde Kararname'ye göre 3 kişi seçecek olan aracı kuruluşlar şimdilik isimler üzerinde anlaşmış görünüyor. Kulislerde ise Hükümetin ise başkan ve kendi atayacağı 3 üyeyi bu ayın sonuna doğru açıklaması bekleniyor.

Resmi Gazete'de 2 Aralık'ta yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname'ye (KHK) göre, yönetim kurulunda başkan dahil üye sayısı 5'ten 7'ye çıkarken daha önce başkanı kamu, 4 yönetim kurulu üyesini ise özel sektör seçiyordu.

Yeni düzenleme ile kamu hem başkanı atayacak hem de 3 üyeyi belirleyecek. Özel sektörün 4 olan üye sayısı da 3'e düşecek. Bugün bu 3 üye için Borsa'da seçim yapılacak. Mevcut yönetimde İMKB'de Yusuf Serbest, Sudi Aydemir, Berra Doğaner ve Mehmet Osmanoğlu görev yaparken aracı kurumları temsilen yeni dönemde Mehmet Osmanoğlu, İlhami Koç ve Cavidan Konuralp'in yer alması bekleniyor. Böylece Aracı Kuruluşlar Birliği A, B ve C grubu üyelerini temsilen eden birer kişiyi yönetime taşımış olacak.

Yalnız Borsa kulislerinde konuşulanlardan biri de aynı kanun hükmünde kararname ile başkanın sermaye piyasalarında hizmet süresinin 15 yıldan 10 yıla düşürülmesi. Borsacılar, bunun İMKB açısından tehlikeli olduğu yorumunu yapıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir