Bor stratejik maden, özelleştirme yok

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, bor madeni ile alakalı hiçbir özelleştirme politikalarının olmadığını, madenin Türkiye ve bölge için stratejik öneme sahip olduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bor ile ilgili hiçbir özelleştirme politikalarının olmadığını bildirdi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TBMM Genel Kurulunda, milletvekillerinin, bakanlıkları ve bağlı kuruluşlarının bütçeleri üzerindeki soruları yanıtladı.
Bakan Yıldız, ısrarla, "Bor'un özelleştirilmesinin" sorulduğuna dikkati çekerek, "Bor ile alakalı hiçbir özelleştirme politikamız olmadığını söyleyebilirim. Boru özelleştirmeyi düşünmüyoruz. Bor, Türkiye için de bölge için de stratejik malzemedir. Hatta öyle ki tapulu arazinizde bor bulursanız, o sizin mülkiyetinizde meta olmaktan çıkar, direkt kamunun malı olur. Dünyanın 1 numaralı satıcısı durumundayız. ABD'li firmayı da geçmiş durumdayız. Katma değeri yüzde 90'lara ulaşan bir malzemeden bahsediyoruz" şeklinde konuştu.
TBMM Genel Kurulunda, Ekonomi Bakanlığı, Avrupa Birliği Bakanlığı, Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu ile Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğünün 2012 yılı bütçeleri kabul edildi.
Bu konularda ilginizi çekebilir