BMC'nin 300 bininci aracı yollara çıktı
Şirket, 1964 yılından bu yana ürettiği 300 bininci araç olan alçak tabanlı solo tipi otobüs için Otobüs Fabrikası'nda tören düzenledi
İZMİR - BMC'nin ürettiği 300 bininci araç, İzmir'deki otobüs fabrikasında düzenlenen törenle trafiğe indi. Şirket Üst Düzey Yöneticisi (CEO) Mehmet Demirpençe, yurt dışına teknoloji satan tek Türk otomotiv şirketi olduklarını söyledi.
BMC'nin 1964 yılından bu yana ürettiği 300 bininci araç olan alçak tabanlı solo tipi otobüs için Otobüs Fabrikası'nda tören düzenlendi.
Törende otobüsü üreten işçiler adına Türk Metal Sendikası İzmir Şube Başkanı Halil İbrahim Tosun, otobüsün temsili altın anahtarını Şirket CEO'su Demirpençe'ye takdim etti. Demirpençe de anahtarı otobüsü alan FSM Demirbaş Otomotiv şirketi sahibi Mustafa Demirbaş'a sundu.
Sendika Şube Başkanı Tosun, törende yaptığı konuşmada, 300 bininci araçla gurur duyduklarını belirterek, BMC'nin gösterdiği "Cumhuriyet'in 100. yılında dünya ağır ticari araçlar sektöründe ilk 10'a girme hedefini" yakalamak için çaba göstereceklerini dile getirdi.
Şirket CEO'su Demirpençe ise 12 Mayıs 1964'den bu yana İzmir'deki tesislerinde çok farklı model ve tipte ticari araç üretimi yaptıklarını ifade ederek, Türkiye'nin ilk otomotiv dökümhanesi, ilk dizel motor üretimi, ilk turbo motorlu kamyon üretimi, sınai ve ticari mülkiyeti bir Türk firmasına ait ilk kamyon ve hafif ticari araç üretimi ve ilk yerli tekerlekli zırhlı araç üretimini BMC'nin yaptığını söyledi.
BMC'nin tamamen yerli sermaye ve iş gücü ile üretim yaptığını kaydeden Demirpençe, 2009 yılını şehir içi toplu taşımacılık pazarı lideri olarak tamamladıklarını anlattı.
Ar- Ge yatırımlarına verdikleri öneme dikkat çeken Demirpençe, sözlerini şöyle sürdürdü:
"2009 yılında bu zor şartlar içinde dahi 55 milyon liralık Ar-Ge harcaması gerçekleşti. BMC'de iş merkezleri bazında 540 mühendis ve teknisyen bu çalışmaları yürütüyor. Bugün milli bir marka olarak yurt dışında kendi lisansıyla üretim yaptıran tek ticari araç üreticisiyiz. Sattığımız teknik bilgi birikimiyle Kenya, Malezya, Pakistan ve Afrika ülkelerinde kamyon ve otobüs üretiliyor."
300 bininci aracı alan BMC bayisi Demirbaş ise geçen yıl özel halk otobüsü pazarında BMC'nin yüzde 90 pazar payına ulaştığına dikkat çekti.