Biz halkın mitingini yapıyoruz

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın mitinglerinin kalabalık gözükmesi için yandaş fabrikaları tatil ettiğini iddia etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin mitinglerinde devlet imkanlarından yararlanıldığını ileri sürerek, "Recep Tayyip Erdoğan'ın mitingleri devlet mitingidir. Biz halkın mitingini yapıyoruz" dedi.

Kılıçdaroğlu, seçim kampanyası kapsamında Ankara kent merkezi ve ilçelerini gezdi. Parti otobüsünden vatandaşları selamlayan Kılıçdaroğlu, Tuzluçayır mahallesinde kendisini bekleyen kalabalığa otobüsün üzerinden hitap etti.

CHP'nin aile sigortasını ve sosyal demokrasiyi getireceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Ne derlerse desinler, ne söylerse söylesinler inanmayın. Çünkü onlar halkı kandırıyorlar. Biz sadece halk için çalışacağız. Siyasete atılırken söz verdim, hiçbir yerde ve ortamda yalan söylemeyeceğim" diye konuştu.

Hortumları kesip parayı halka dağıtacağım

AK Parti'nin "yandaşa, eşe dosta para bulduğunu, vatandaşa gelince 'kaynak yok' dediğini" ileri süren Kılıçdaroğlu, "O parayı bulacağım, AKP Genel Merkezi'ne bağlı hortumları keseceğiz, parayı halka dağıtacağım" ifadesini kullandı.

Bir vatandaşın elindeki 'biz devlet arabası ile değil, tabanvay ile geldik' yazılı pankarta dikkati çeken Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin mitinglerinde devlet imkanlarının kullanıldığını iddia etti. Kılıçdaroğlu, "Recep Tayyip Erdoğan'ın mitingleri devlet mitingidir. Miting yapıyor, okullar, devlet daireleri tatil oluyor, yandaş fabrikalar kapanıyor. Neymiş, miting kalabalık gözüksünmüş. Biz halkın mitingini yapıyoruz" diye konuştu. 

Kılıçdaroğlu'ndan üniversite sözü

Sincan Lale Meydanı'nda halka seslenen Kılıçdaroğlu, Sincan'ın "halkın iktidarı" döneminde büyüyeceğini, bir üniversiteye kavuşacağını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Sincan'ın ne eksiği var? Burada üniversite yapmak için yer mi yok? Her şey var, kararlı siyasi irade yok. Kararlı siyasi irade de halkın iktidarıdır, yani CHP'dir" dedi.

Kılıçdaroğlu konuşmasını "Sadece ve sadece halk için çalışacağım, vatandaş için çalışacağım. Benim için yandaş yok, sadece vatandaş var. Halkın iktidarında bir çocuk bile yatağa aç girmeyecek. Her evde tencere kaynayacak. Daha güzel bir Türkiye'yi beraber kuracağız" sözleri ile bitirdi.  

 

Bu konularda ilginizi çekebilir