BİS, borsada yerini almaya hazırlanıyor

BİS Enerji, sermayesinin yüzde 30'luk bölümünü halka arz edecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sermayesinin yüzde 30'luk bölümünü halka arz etmek için Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvuran BİS Enerji Elektrik Üretim A.Ş'nin yılın ilk yarısında arzı tamamlayarak borsada yerini almayı hedeflediği bildirildi.

Konuya ilişkin yazılı açıklamada, halka arz hazırlıklarını devam ettiren BİS Enerji'nin, halka açılması planlanan yüzde 30'luk kısmın yüzde 6'lık bölümünü sermaye artırımı, yüzde 24'lük bölümünü ise mevcut ortaklardan SGM Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş'ye ait payların satışı yöntemiyle gerçekleştirmeyi planladığı belirtildi.

Ek satış hakkının da kullanılması durumunda BİS Enerji'nin halka açıklık oranının yüzde 34,5'e yükseleceği kaydedildi.

Halka arz danışmanlığını Halk Yatırım Menkul Değerler'in yürüttüğü BİS Enerji'nin, Türkiye ekonomisinin önemli elektrik sağlayıcısı olma misyonunu sektördeki payını artırarak sürdürmeyi hedeflediği ifade edildi.

Açıklamada BİS Enerji hakkında verilen bilgilere göre, Bursa Organize Sanayi Bölgesinde 1992 yılında kurulan BİS Enerji, aynı saha içerisinde, 410 megavat kurulu gücü, yıllık 3,5 milyar kilovatsaat üretim gücü ve 7 adet gaz, 2 adet buhar türbini ile Türkiye'nin en büyük özel sektör elektrik üretim santrallerinden birisine sahip.

İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Konya, Antalya, Muğla ve daha pek çok ilde alışveriş merkezi, otel, sağlık kuruluşu, iş merkezi ve sanayi kuruluşları gibi 1292 abonesine enerji temin eden BİS Enerji, İstanbul Sanayi Odası'nın "Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" araştırmasına göre Türkiye'nin en büyük 84. şirketi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir