Binlerce muhalifi kaçırdılar

Libyalı muhalif sözcüleri Kaddafi güçlerinin Zaviye'deki binlerce vatandaşı kaçırıp şiddet uyguladıklarını bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

RABAT - Libyalı muhaliflerin sözcüsü, Libya lideri Muammer Kaddafi'ye bağlı birliklerin, Zaviye'de binlerce vatandaşı kaçırdığını ve dövdüğünü iddia etti.

Soyadının açıklanmasını istemeyen Libyalı muhaliflerin sözcüsü İbrahim, Zaviye'den Reuters ajansına telefonla yaptığı açıklamada, Kaddafi'ye bağlı güçlerin kentin her yerine kontrol noktaları kurduğunu, yaşları 50 ila 60'dan küçük erkekleri kaçırdıklarını söyledi.

Sözcü, kaçırılan erkekler arasında mühendisten inşaat işçisine kadar çeşitli mesleklerden kişiler bulunduğunu belirterek, kaçırılanların bilinmeyen bir yere götürüldüklerini kaydetti.

Libyalı muhaliflerin sözcüsü, Kaddafi'ye bağlı güçlerin kentin yönetimini ele geçirdikten sonra binlerce kişinin bu şekilde kayıplara karıştığını savunarak, muhaliflerin, kentte geceleri Kaddafi birlikleriyle çatışmayı sürdürdüğünü bildirdi.

Zaviye'den Tunus sınırına kaçan 35 yaşında Muhsin adlı bir kişi de kentte adam kaçırma ve dövme vakalarından söz etti.

Muhsin, Zaviye'deki durumla ilgili olarak, "Dükkanlar kapalı ve insani durum çok kötü. Vatandaşlar, evlerinden ayrılmaya korkuyor. Adam kaçırmalar ve dövülme olayları yaygın" derken, kaçırılan, işkence gören ve dövülen kişilerin sayısı konusunda ise bilgi veremeyeceğini sözlerine ekledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir