Bilanço: Bin 107 kaza

Dün akşam saatlerine yakın aniden bastıran kar yağışı İstanbul'da hayatı felç etti. Birçok araç trafikte kalırken 1107 trafik kazası meydana geldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - İstanbul'da dün akşam saatlerinde etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle 1107 trafik kazası meydana geldi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezinden (AKOM) yapılan açıklamaya göre, kentte dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, gece yarısından sonra azalarak etkisini kaybetti. Hava sıcaklığı gece eksi 4 ile eksi 6 dereceye kadar düştü, öncelikle köprü ve viyadüklerde buzlanmalar meydana geldi.
İki vardiya halinde çalışan ekipler gece boyunca ana arter, E-5 Karayolu ve kavşaklarda küreme ve tuzlama çalışmaları yaptı. Kar yağışının başlamasıyla birlikte 5 bin 526 ton tuz, 55 ton solüsyon kullanıldı.
İstanbul'da kar yağışının başlamasından sonra sabah saatlerine kadar 1107 trafik kazası meydana geldi.
Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte kimsesiz ve sokaklarda yaşamlarını sürdüren vatandaşlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından spor salonlarında misafir ediliyor. Sarıyer Metin Oktay Spor Salonu'nda dün geceden itibaren 244 vatandaşın tüm ihtiyaçları karşılanıyor.
Çok sayıda köy yolu kapandı
Sakarya'da akşam saatlerinde etkisini arttıran kar yağışı nedeniyle çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı.
Sakarya'da İl Özel İdaresi ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi ekipleri ulaşıma kapanan yolları açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Sakarya İl Özel İdaresine bağlı 11 ekip, kapanan köy yollarını açma çalışmalarını yürütürken, Sakarya Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler de ana arterlerdeki çalışma yapıyor.
Kar yağışının etkisini arttırmasıyla 17'den fazla köy yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi.
Kar yağışının yarın akşam saatlerine kadar aralıklarla devam edeceği kaydedildi.
Otobüslerin çıkışına izin yok
Bursa-İstanbul karayolunda, buzlanma ve kar yağışı nedeniyle, Bursa Uluslararası ve Şehirlerarası Otobüs Terminali'nden bu yöne gidecek otobüslerin çıkışına izin verilmiyor.
Bursa'da dün öğleden sonra başlayan ve ilerleyen saatlerde etkisini artıran kar yağışı, kenti beyaza bürürken ulaşımın aksamasına yol açtı.
Özellikle Süpürgelik mevkisi ve Dürdane rampasında yaşanan buzlanma ve devam eden kar yağışı nedeniyle Bursa-İstanbul yolunda ulaşım güçlükle sağlanıyor.
Bu noktalarda çok sayıda maddi hasarlı trafik kazasının meydana gelmesi nedeniyle İstanbul yolunun zaman zaman ulaşıma kapanması yüzünden Uluslararası ve Şehirlerarası Otobüs Terminali'nden bu yöne gidecek araçların çıkışına izin verilmiyor.
İstanbul'dan bu yöne de araç gelmediği belirtilirken, terminalde saatlerce bekleyen vatandaşlar, zaman zaman kar topu oynayarak zaman geçirdi, karın keyfini çıkardı.
Kent merkezinde etkili olan kar yağışının ulaşımı aksatmaması için belediye ekipleri, trafiğin yoğun olduğu caddelerde sabah saatlerine kadar tuzlama yaptı.
Bu konularda ilginizi çekebilir