Bengisu yardımınızı bekliyor

İzmir'de yaşayan 11 yaşındaki Bengisu Kurt'un ailesi, kızlarını tedavi ettirebilmek için yardım istiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


İZMİR - İzmir'de yaşayan, lenf kanseriyle mücadele eden 11 yaşındaki Bengisu Kurt'un ailesi, kızlarının tedavisi için yardım bekliyor. Bengisu'nun babası Ümit Yaşar Kurt (36), Menemen ilçesindeki Ulukent'te market işleterek ailesini geçindirdiğini, büyük kızı Bengisu'nun ilk olarak 2010'da lenf kanserine yakalandığını ve kemoterapiyle iyileştiğini ifade etti. Hastalığın geçen yıl haziran ayında tekrarladığını belirten Ümit Yaşar Kurt, Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yeniden tedaviye  başladıklarını kaydetti.

Kurt, lenf kanserinin ve tedavisinin bağışıklık sistemini zayıflatan, bu nedenle hijyen ve beslenmeye dikkat edilmesi gereken zorlu bir süreç olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Kızımın tedavisi Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamında yapılmasına karşın bazı destek ilaçlarını cebimden karşılamak zorunda kaldım. Kızımın tedavisi için evimi, arabamı sattım,  işlettiğim marketin elektriği bile kesildi. Hatta kızımın mutfak eşyalarının daha temiz olması için doktorların önerdiği gibi bir bulaşık makinesi almıştım, onun borcunu ödeyemediğim  için icra geldi. Malda, mülkte hiç gözüm yok, kızımın hastalığı özen gerektiriyor, tedavi edilsin yeter."

Bengisu'nun annesi Özlem Kurt (35) ise ikinci kez kemoterapi tedavisine başladıklarını, bu süreçte kızının çok çabuk yorulduğunu, saçlarının, tırnaklarının ve dişlerinin dökülmeye  başladığını belirtti. Doktorların enfeksiyon kapmaması için okula gitmesin vermediği kızının 3. sınıftan itibaren okula gitmediğini kaydeden Kurt, "Bengisu bu hastalığı bir kez yendi, yine yenebilir. Tek  isteği büyüyüp anne olabilmek. Hayali yarım kalmasın istiyorum. Lenf bezlerinde iltihap olduğunu, iyileşeceğini söylüyorum. Maddi yardım için Menemen Kaymakamlığı'na  başvurduk ama henüz olumlu yanıt alamadık" dedi.

Bengisu Kurt da en büyük şikayetinin arkadaşlarıyla oynayamamak olduğunu ifade ederek, "Bu mikrop bir an önce benden gitsin istiyorum" diye konuştu. Bu arada, Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi Pediatrik Onkoloji Polikliniği doktorları ise Bengisu Kurt'un tedavisini sürdürdüklerini söyledi. Doktorlar, bu hastalığın atlatılması için hijyenik ortam ve iyi beslenmenin de önemli olduğunu ifade etti.

(AA)
 

Bu konularda ilginizi çekebilir