Bayraktar: Sağlam evlere girin

Bakan Bayraktar, tartışma konusu olan "Depremde en güvenilir yer Van'dır" sözlerinin arkasında durdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, tartışma yaratan sözlerine ilişkin, "Profesörlerin söylediklerini siyasi olarak tekrar ettim. Niye? Çünkü biz Van'ın boşalmasını istemiyoruz. 'Bütün Vanlılar Van'ı terk etsin' mi diyecektim?" dedi.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Güldal Mumcu başkanlığında toplandı.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu,  Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın "Depremde en güvenilir yer Van'dır" diyerek "40 kişinin ölümüne bizzat sebep olduğunu" görüşünü savundu.

Sağlam evlere girin

Konuşmalara yanıt veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, "Aynı şiddette deprem olmaz, hasarlı evlere girmeyin, yıkık evlere yanaşmayın ama boya, sıva döküğü olan evlere girebilirsiniz" dediğini ifade etti.

Tartışma konusu olan sözlerine ilişkin "profesörlerin söylediklerini siyasi olarak tekrar ettiğini" anlatan Bayraktar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz Van'ın boşalmasını istemiyoruz. Ne deseydik? 'Bütün Vanlılar Van'ı terk etsin' mi diyecektim? Biz o binalara girin de girmeyin de demedik. Bilim ne diyorsa biz onu dedik. Biz sakat olan binaları boşalttık ve orada ölen olmadı. Bakın Van boşalıyor şimdi, üzülüyoruz.

Maltepe'de teröristleri desteklemeyin

Yine diyorum; sağlam evlere girin hasarlı evlere girmeyin. Bu bilimsel bir ifadedir.

Van'da devlet olarak 4 yerde konut yaptık. Hepsi pırıl pırıl sağlam. Bizim dönemimizde yapılan binalar sağlam. Bizim dönemde 5 milyon konut yapıldı. Gelin siz de yardım edin, yeni afet riskini azaltmaya yönelik taleplerimiz var. Maltepe'de teröristleri desteklemeyin."

BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan söz alarak, "Hükümetin bakanı üç partiyi terörizmle suçlayamaz" dedi. Kaplan, "İki tane konteyner yapamadıysan Van'da istifa edersin. Erdemlik budur" dedi. Bayraktar yeniden söz alarak, "Dayanıksız binaları yıkmaya giderken orada bir takım terörist faaliyetlerde bulunuluyor. 'Onları destekliyorsunuz' demedim, 'onları desteklemeyin, bizi destekleyin' dedim. Eğer dediysem özür diliyorum" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir