Banka hisselerine satış geldi

Bankalara gelen satışların etkili olduğu piyasada borsa 68.000 üzerinde kalınmaya çalıştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – TCMB'nin faiz indirimine gideceği beklentisinin rafa kalktığı yönünde izlenim oluşması faizi yukarı çekerken, borsa cephesinde bankacılık hisselerine satış getirdi. 68 binin üzerinde kalmaya çalışan Bileşik Endeks, ilk seansı 792 puan ve yüzde 1.16 değer kayıpla 67.783 puandan tamamladı.

Açılışını 165 puan artışla 68.740 puandan yapan Bileşik Endeks, ilk seansta en yüksek 68.740 puanı gördü. Bankacılık sektörü hisselerinde artan satışla geri çekilen borsa, 67.651 puana kadar geriledi. Ulusal-100 Endeks 68.311 puandan kapanırken, ilk seansta 1.5 milyar liralık işlem hacmi kaydedildi.

Bugün, haftanın en önemli ve en yoğun veri akışının yaşanacağı bir gün olması sebebiyle özellikle günün ikinci yarısında tamamen verilere dayalı hareketlilik yaşanacağı öngörülüyor. Başta ABD perakende satışlar olmak üzere sanayi üretimi, tüketici güveni ve TÜFE gibi makro dataları yakından izleyecek olan yurtdışı piyasaların İMKB'nin de seyrini şekillendireceği belirtiliyor.

Faizde yükseliş devam etti

Tahvil-bono cephesinde ise satıcılı görünüm bugün de sürüyor. TCMB Başkanı Yılmaz'ın "diğer ülkelerin faiz artırımına gireceğini düşünüyorum” açıklaması gelecek hafta perşembe günkü PPK toplantısında faizlerin düşürülmeyeceği şeklinde beklenti yarattı.

TCMB'nin faiz indirimine gideceği beklentisinin piyasada rafa kalktığı yönünde izlenim oluşurken, faizde yükseliş yaşanıyor.

Spot piyasada dün sabah yüzde 7.06 seviyesinden açılan 7 Kasım 2012 itfalı gösterge tahvilin faizi yüzde 7.21'e yükseldikten spot kapanışını yüzde 7.14'ten yaparken, valörlü işlemlerde yüzde 7.17'den geçildi. Bugün ise gösterge kıymet yüzde 7.31 bileşik seviyesine çıkmış durumda.

Dolar ve Euro dünün üzerinde

Dolar/TL kurunda ise Euro/Dolar paritesine bağlı hareket devam ediyor. Uluslararası piyasada Euro/Dolar sabah 1.34 sent seviyesine çıkarken, ardından yeniden gevşedi. Dolar/TL 1.5505, Euro/TL ise 2.0720 seviyesinde bulunuyor.  Öte yandan bankalararası piyasada Dolar/TL'de en iyi alış/satış 1.5480/1.5510 düzeyinde.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir