Bakanlıklarda atamalar var

DPT'de iki pozisyona genel müdür ataması yapıldı. Atamalar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) Müsteşarlığı Yıllık Programlar ve Konjonktür Değerlendirme Genel Müdürlüğüne Cumhur Menderes Boz, İktisadi Sektörler ve Koordinasyon Genel Müdürlüğüne Abdüllatif Tuna atandı.

Bazı bakanlıklara ait atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Tarım ve Köyişleri Bakanlığında açık bulunan Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliklerine, aynı yerde Genel Müdür Yardımcısı olan Ayhan Karayama ile Mesut Köse'nin yeniden atanmaları uygun görüldü.

DPT Müsteşarlığında açık bulunan İktisadi Sektörler ve Koordinasyon Genel Müdürlüğüne, bu kurumda Daire Başkanı olarak görev yapan Abdüllatif Tuna, DPT Yıllık Programlar ve Konjonktür Değerlendirme Genel Müdürlüğüne ise Müsteşarlık Müşaviri Cumhur Menderes Boz atandı.

DPT'de açık bulunan daire başkanlıklarına da kurumda planlama uzmanı olarak görev yapan Ahmet Alper Eğe ile Sema Bayazıt'ın atanması kararlaştırıldı.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığında açık bulunan Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliklerine, aynı yerde Genel Müdür Yardımcısı olan Ayhan Karayama ile Mesut Köse'nin yeniden atanmaları uygun görüldü.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliğine Mahmut Faruk Akşit; Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliğine de aynı kurumda Genel Müdür Yardımcısı olan Kemal Yıldır yeniden atandı.

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü Kuzeybatı Anadolu (Balıkesir) Bölge Müdürlüğüne ise Ali Altınay'ın atanması kararlaştırıldı.

İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişliklerine Dr. Mehmet Cilacı ve Kadir Balaban atandı.

Milli Eğitim Bakanlığında açık bulunan Bakanlık Müşavirliğine Çankırı İl Milli Eğitim Müdürü Durmuş Özdemir atanırken, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, bu görevi bir süredir vekaleten yürüten Talim ve Terbiye Kurulu Üyesi Muammer Yıldız atandı.

Sağlık Bakanlığında açık bulunan İlaç ve Eczacılık Genel Müdür Yardımcılığına Bedrettin Uluat'ın atanması kararlaştırıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığında açık bulunan Başmüfettişliklere, müfettişler Cemalettin Ulusoy, Müjdat Yücel, Suzan Kurt, Ali Atlıhan ve Müşerref Can'ın atanması, Çevre ve Orman Bakanlığında açık bulunan Personel Dairesi Başkanlığına Halim Bediz'in atanması uygun görüldü.

Bu konularda ilginizi çekebilir