Bakan Yumaklı İzmir Gaziemir-Buca yangınlarıyla ilgili son dakika gelişmesini duyurdu

Son dakika haberi... İzmir'in Gaziemir ve Buca ilçeleri arasında çıkan orman yangını kontrol altına alındı. Dün akşam Adnan Menderes Havalimanı'nda uçuşlarına aksamasına neden olan yangın, ilerleyen saatlerde yerleşim yerlerini tehdit etti. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "An itibarıyla tüm yangınlar kontrol altına alındı" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İzmir'in Gaziemir ve Buca ilçeleri arasında çıkan orman yangını kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "An itibarıyla bu yangınların tamamının kontrol altına alındığını duyurmak istiyorum" açıklamasını yaptı.

Bakan Yumaklı'nın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Hayatını kaybeden işletme şefimizi rahmetle anarak başlamak istiyorum. Şahin Dönertaş kardeşim 41 yaşında bu vatan için, yeşil vatan için hayatını hiçe sayan kahramanlardan sadece bir tanesi. Ailesine, bütün sevenlerine ve Orman Genel Müdürlüğü teşkilatımıza ve bakanlığımıza başsağlığı diliyorum.

Değerli arkadaşlar dün 9 adet yangın vardı bizim üst risk grubunda diye tanımladığımız. Ancak 34'ü orman yangını 14'ü de orman dışı yangın olmak üzere bütün yurt çapında 48 adet yangınla mücadele etti arkadaşlarımız. Orman dışında başlayan yangınların da ormana sirayet etmesiyle birlikte. Edirne, Bursa, Balıkesir, Manisa, Uşak, Kütahya, İzmir Foça, İzmir Bergama ve en sonunda dün akşam yerleşim merkezlerine yakın seyretmesi hasebiyle de İzmir Buca yangınları bizim arkadaşlarımızın hakikaten canını hiçe sayarak söndürmek için mücadele ettikleri yangınlar oldu. An itibarıyla bu yangınların tamamının kontrol altına alındığını duyurmak istiyorum."