Bahçeli'den yemin töreni kararı

MHP lideri Bahçeli, Meclis yemin törenine tüm milletvekilleriyle eksiksiz katılacaklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Milliyetçi Hareket Partisi, TBMM'nin saygınlığına ve millet iradesinin vazgeçilmezliğine inandığından dolayı, yemin törenine tüm milletvekilleriyle eksiksiz katılacak ve demokrasinin işlemesine destek verecektir" dedi.

Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, partisinin, "Vahim bir hal alan siyasi ve demokrasi krizinin, güdümlü yargı yoluyla ya da boykot niyetleriyle değil, TBMM içerisinde aşılacağına yürekten inandığını" belirtti.

Devlet Bahçeli, "Milliyetçi Hareket Partisi, TBMM'nin saygınlığına ve millet iradesinin vazgeçilmezliğine inandığından dolayı, yemin törenine tüm milletvekilleriyle eksiksiz katılacak ve demokrasinin işlemesine destek verecektir" ifadelerini kullandı.

Seçilmiş milletvekillerinin tahliye edilmemesiyle ilgili yargı kararlarına da değinen MHP Genel Başkanı Bahçeli, şunları kaydetti:

"Başta Sayın Engin Alan olmak üzere, milletvekili seçilen ve halen cezaevinde bulunan şahısların, itirazlarına rağmen tutukluluk hallerinin devam etmesi tam anlamıyla hukuk skandalıdır. Bu demokrasi ayıbının bir üst mahkeme tarafından ortadan kaldırılması her şeyden öncelikli hale gelmiştir.

Halen cezaevinde bulunan milletvekillerinin; 'kaçma, saklanma ve delilleri karartma' şüphesi doğrultusunda tutukluluk hallerinin devam etmesi yanlı karar veren ve siyasallaşmış yargının en bariz örneğidir."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Sayın Engin Alan ve aynı durumda bulunanların da hukuken milletvekilli olmalarına engel herhangi bir durumlarının söz konusu olmadığı aşikardır. Eğer seçilmiş kişilerin özgürlüklerinin kısıtlanmasındaki inat ve ısrar sürerse bu defa akıllara, ister istemez belirli amaçların gözetildiği hususu gelecektir.

Hizbullah militanlarını serbest bırakırken şüphe alameti görmeyen AKP güdümlü yargı anlayışı, nedense aynı eğilimi bu son itirazlarda göstermemiştir. 22 Temmuz 2007 seçimlerine tutuklu olduğu halde bağımsız milletvekili adayı olarak katılan ve ardından da seçilen bir şahıs seçim sonuçlarının ilamından sonra serbest bırakılırken, Sayın Engin Alan ve benzer durumda olanların tutukluluk hallerinin devam etmesi, AKP'nin yeni bir oyunu sahnelemeye çalıştığına işaret etmektedir." dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir