Bahçeli: MİT görevlileri ifade vermeli

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "MİT ile ilgili hususlar doğru ise, AKP, Türk tarihinin en büyük kalleşliğini aziz milletimize reva görmüş demektir" diye konuştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "MİT ile ilgili hususlar doğru ise, AKP, Türk tarihinin en büyük kalleşliğini aziz milletimize reva görmüş demektir" diye konuştu.

MHP lideri Bahçeli, partisinin grup toplantısında MİT Müsteşarının ifadeye çağrılmasıyla ilgili gelişmeleri değerlendirdi.

Büyük resimde, emniyet ile yargının bir yanda, hükümetle MİT'in diğer yanda olmasını ve devletin kanama geçirdiğini, DTK'nın, KCK'nın, sözde barış konseyi zırvalarının, demokratik özerkliğin ve dört parçalı Kürdistan soysuzluğunun taraflarını fark ettiklerini, AKP iktidarında devletin her kurumunu itibarsızlaştıranların, etkisizleştirenlerin ve içini boşaltanların şimdi de MİT'i liste başı yaparak kollarını sıvadıklarını gördüklerini anlatan Bahçeli şöyle devam etti:

"Israrla üzerinde duruyorum ki, şayet MİT'le ilgili hususlar doğru ise, AKP, Türk tarihinin en büyük kalleşliğini aziz milletimize reva görmüş demektir ve bu tarifi olmayan sadakatsizlik bir mühür gibi iktidar kadrolarının alnına vurulacaktır."

Başbakan Erdoğan'a tavsiyelerde bulunan Bahçeli, emniyet, MİT ve yargının devletin taşıyıcı direkleri arasındaki üç vazgeçilmeyecek unsur olduğunu, bunlar arasındaki keşmekeşlik, kavga ve kargaşa Türkiye'yi öngörülmeyecek tehlikelerin içine sokacağını söyleyerek şöyle devam etti:

"Var olan çekişmelere bir an önce son vererek, aklı selimi ve sağduyu hakim kılmanız milletimizin en öncelikli beklentisidir.

Başbakan sıfatıyla, Türkiye'yi istikrar içinde yönetme sorumluluğu içinde olduğunuzu ve bunun sonsuz yararlar sağlayacağını görmeniz gerekmektedir. Bu nedenle MİT müsteşarını koruma altına almanıza gerek ve ihtiyaç yoktur. MİT müsteşarı ve diğer görevliler İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığına giderek bir an önce ifade vermelidir."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir