Bahçeli: Erdoğan ve Trump görüşmesi kritik önem taşıyor

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Bahçeli, Erdoğan ve Trump'ın bugün yapacağı yapacağı görüşmeyi 'kritik ve tarihi önemde' olarak değerlendirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin TBMM’deki grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün ABD Başkanı Donald Trump ile yapacağı görüşmeyi 'kritik ve tarihi önemde' olarak yorumlayan Bahçeli, "Buradan güçlü bir şekilde diyorum ki Sayın Cumhurbaşkanı'nın ardında Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milletinin kudreti vardır. Makamı ve mevkii ne olursa olsun, hiç kimse gaflete düşüp Türkiye'yi aciz görmemeli, terör örgütleriyle aynı seviyeye indirmemeli, küçümseme yanlışına düşmemelidir" ifadelerini kullandı.

"Türkiye başının çaresine bakacaktır"

Sözlerine, "Elbette Türkiye derme çatma bir ülke değildir. Türkiye, çadır devleti hiç değildir" diyerek devam edenBahçeli, "Eğer ABD'yle ittifak, sırf PYD-YPG-PKK yüzünden ağır şekilde zedelenir, kopma noktasına gelirse, başımızın çaresine bakmamız kadar doğal ve doğru olan bir tercih olmayacaktır" şeklinde açıklamada bulundu.

"Atatürk'e iftira atanlar haysiyetsizdir"

Geçtiğimiz günlerde bir televizyon progrmaında atatürk'e hakaret edilmesi hakkında yorumda bulunan Bahçeli, "Aziz Atatürk'e iftira atanların yediği içtiği haram, esip savurduğu haysiyetsizliktir. Asılsız ve alçakça ithamlarla cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ü gözlerden ve gönüllerden düşüreceklerini sanan varsa, ya zekaları kurumuş ya da insanlıkları kaybolmuştur" dedi.

"Açlık grevinden vazgeçsinler"

Açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile ilgili de konuşan Bahçeli, "Açlık grevlerine tahrik ve teşvik etmek, oralara kadar giderek açlık grevinde bulunanları başka bir amaçlara doğru bir direniş hareketinin öncüsüymüş gibi takdim etmek yanlıştır. Açlık grevinden vazgeçmelerini tavsiye ederim" ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir
MHP