Babacan: Merkez kuru çok yakından izliyor

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, doların 2.50 TL'yi aşmasıyla ilgili olarak, Merkez Bankası'nın kur konusunu çok yakından takip ettiğini belirterek, "Ama hükümetin bir üyesi olarak, herhangi bir şekilde daha fazla ayrıntısına girmek durumunda değilim" ded

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, doların 2.50 lirayı aşmasıyla ilgili soru üzerine, "Türkiye olarak fiyat istikrarı açısından ve genel enflasyon açısından değerlendirildiği zaman, Merkez Bankası kur üzerinde çok ciddi yakından takip ediyor. Ama hükümetin bir üyesi olarak, herhangi bir şekilde daha fazla ayrıntısına girmek durumunda değilim" dedi. 

"G20 ile konsensüse vardık"

Bir gazetecinin, "Bireysel yatırım hedeflerini nasıl tutturacaksınız?" şeklindeki sorusuna Babacan şu yanıtı verdi:
"Yatırım programlarıyla ilgili olarak, bunun ilgili ülkelerin liderliğinde gerçekleştirilmesi konusunda mutabık kaldık. Her bir ülke şu anda kendi bünyesinde, kendi programı üzerinde çalışmalarını yapıyor. Burada bunları paylaşmak G20 üyelerine de ait olacak. Bazı ülkelerde çok daha uzun vadeye yayılmış bazı programlar olabilir veya daha kısa yayılmış programlar olabilir. Bunları bekleyip görmemiz gerekecek. Ama bizim mutabık kaldığımız, bu programların ilgili ülkeler tarafından çalışması yapılmalı; yani kendi bünyelerinde gerçekleştirmeliler. Ama çok ciddi bir konsensusa vardığımızı söyleyebilirim G20 üye ülkeleri içerisinde. Mutlaka ülkelerin daha fazla yatırıma, daha kaliteli yatırıma önem vermeleri gerekiyor."

AB tarafından gelen Yunanistan tepkileriyla ilgili görüşü de sorulan Babacan, "Karşılıklı olarak kabul edilebilir bir çözüm olmasını umuyorum, kabul edilebilir bir süre içerisinde" dedi.

"Söylentilere kulak asmayın"

Babacan, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’nın istifa edeceğine yönelik iddialara yanıt verdi.

Erdem Başçı’nın lojmanından ayrıldığı ve istifa edeceğine yönelik söylentilerin sorulması üzerine Babacan, “Hiçbir söylentiye kulak asmayın, bilgileri sağlam kaynaklardan alın. Gerçekten ilgili ve yetkili olanlardan alın” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir