Aygaz, Entek hissesini AES Mont Blanc'a devrediyor

Aygaz, şirketin bağlı ortaklıklarından Entek Elektrik'teki yüzde 49.62 hissesini AES Mont Blanc'a satma kararı aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Aygaz A.Ş. Yönetim Kurulu, şirketin bağlı ortaklıklarından Entek Elektrik Üretimi A.Ş. sermayesinde sahip olunan yüzde 49,62 oranındaki hisselerin AES Mont Blanc Holdings B.V.'ye satılmasına karar verildiğini bildirdi.

Aygaz'ın Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, şirketin dünkü Yönetim Kurulu Kararı uyarınca, Entek Elektrik Üretimi A.Ş.'nin sermayesinde sahip olunan yüzde 49,62 oranında toplam 49 milyon 79 bin 447,55 lira nominal değerde hissenin, hisse devir işlemlerinin tamamlandığı tarihte (Kapanış Tarihi) nakden ve peşin olarak ödenmek üzere ayarlamaya tabi olmak koşulu ile 136 milyon 455 bin dolar bedel karşılığında AES Mont Blanc Holdings B.V.'ye satılmasının kararlaştırıldığı kaydedildi.

Hisse devir sözleşmesine göre, kapanış tarihi esas alınarak sözleşmede yer alan hükümlere göre düzenlenecek finansal tablolardaki net finansal borç tutarı üzerinden satış fiyatının ayarlamaya tabi tutulacağı belirtilen açıklamada, net finansal borç tutarı negatif ise satıcıya, pozitif ise alıcıya tutarın yüzde 49,62'sinin nakden ve peşin olarak ödeneceği ifade edildi.

Söz konusu hisse devrinin EPDK ve Rekabet Kurumu'nun izinlerinin alınması şartına bağlı olup, kapanış tarihinde kamuya ayrıca açıklama yapılacağı duyuruldu.

Söz konusu hisse devir sözleşmesi ile eş zamanlı olarak Aygaz, Entek ve Entek'in diğer büyük ortakları Temel Ticaret ve Yatırım A.Ş., Mogaz Petrol Gazları A.Ş. ile AES Mont Blanc Holdings B.V. ve AES Electric Limited arasında tarafların haklarını düzenleyen bir ortaklık sözleşmesinin imzalandığı da vurgulanan açıklamada, "Bu sözleşmeye göre kapanıştan itibaren Entek Yönetim Kurulunda her iki grup eşit oranda temsil edilecektir. Türkiye'de bundan sonra nükleer enerji, güneş enerjisi ve otoprodüktörlük faaliyetleri dışında yürütülecek tüm elektrik faaliyetlerinde münhasırlık getiren sözleşme kapsamında, AES'in bu alanda Türkiye'deki mevcut faaliyetleri ile bundan sonra Türkiye'ye komşu ve çevre ülkelerde yatırım konularında da işbirliğini destekleyen esaslar belirlenmiştir" denildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir