Ayen Enerji, ön yeterlilik için ÖİB'ye başvurdu

Şirket, Boğaziçi, Dicle, Gediz ve Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş' nin özelleştirilmesine ilişkin olarak ön yeterlilik almak üzere başvuruda bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Ayen Enerji A.Ş., Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş., Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş., Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş. ve Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş' nin yüzde 100 oranındaki hissesinin blok olarak satış yöntemiyle özelleştirilmesine ilişkin olarak ön yeterlilik almak üzere bugün Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığına (ÖİB) başvuru yapıldığını bildirdi.

Ayen Enerji'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan ilk açıklamasında, ÖİB tarafından 18 Mart 2010 tarihinde duyurusu yapılan Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş'nin 100, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş'nin yüzde 100 oranındaki hissesinin blok olarak satış yöntemiyle özelleştirilmesine ilişkin olarak ilan edilen ihale kapsamında ve İhale Şartnamesinde yer alan hususlar saklı kalmak kaydı ile Ayen  Enerji A.Ş. ve Kayseri ve Civarı Elektrik T.A.Ş'nin güç birliği yaparak, her iki şirketin yüzde 50 oranında iştirak ettiği "KCETAŞ-AYEN Ortak Girişim Grubu Üyeleri" olarak, söz konusu  dağıtım ihaleleri için ön yeterlilik almak üzere bugün ÖİB'e başvuru yaptıkları duyuruldu.

Ayen Enerji'nin KAP'ta yayımlanan ikinci açıklamasında ise, yine ÖİB tarafından duyurusu yapılan Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş'nin yüzde 100, Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş'nin yüzde 100 oranındaki hissesinin blok olarak satış yöntemiyle özelleştirilmesine ilişkin olarak ilan edilen ihale kapsamında ve İhale Şartnamesinde yer alan hususlar saklı kalmak kaydı ile; Ayen Enerji A.Ş. (yüzde 35), Kayseri ve Civarı Elektrik T.A.Ş. (yüzde 35), PETCO Enerji A.Ş. (yüzde 15), Risk Engineering Ltd. (yüzde 15-Bulgaristan) ortaklık oranları ile güç birliği yaparak "KCETAŞ-AYEN-REL-PETCO Ortak Girişim Grubu Üyeleri" olarak, söz konusu  dağıtım ihaleleri için ön yeterlilik almak üzerebugün ÖİB'e başvuru yaptıkları belirtildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir