Avrupa'da MasterCard'lı harcamalar arttı

MasterCard Avrupa, Avrupa Bölgesi 2009 yılı son çeyrek faaliyet sonuçlarını açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Avrupa'da MasterCard ile yapılan alışveriş işlemlerinde yüzde 10 oranında artış gerçekleşti. 
MasterCard Avrupa, Avrupa Bölgesi 2009 yılı son çeyrek faaliyet sonuçlarını açıkladı. MasterCard Avrupa; 2009 yılının son çeyreğinde,  2008 yılının aynı dönemine kıyasla MasterCard brüt dolar hacminde yüzde 6,9, alışveriş hacminde yüzde 8,1, alışveriş işlemlerinde yüzde 10,0, nakit işlemlerinde ise yüzde 5,2 oranında artış bildirdi.    
1 Ekim ile 31 Aralık tarihleri arasında Avrupalı kart hamilleri, MasterCard markalı kartları ile (online alışverişler dahil) 1,8 milyardan fazla satın alma işlemi gerçekleştirdi. 31 Aralık 2009 tarihi itibari ile, Avrupa'daki MasterCard müşterisi finansal kuruluşlar, 2008 yılının aynı dönemine kıyasla yüzde 2,2'lik bir artışla, 200 milyon MasterCard (Maestro® ve Cirrus® hariç) markalı kart çıkardılar. Aynı dönemde Maestro® banka kartı markası ise 304 milyona ulaştı.
Türkiye'de MasterCard PayPass bir milyona ulaştı
 
Öte yandan Türkiye'deki MasterCard PayPass kartların sayısı, 2009'un Aralık ayında bir milyon adete ulaştı. PayPass temassız özellikli kredi, banka ve önödemeli kartlar, klasik kart formatı dşında anahtarlık, saat ve sticker (etiket) olarak da kullanılıyor. 2009'da İstanbul'da bazı taksiler, Dentur ve Turyol Deniz Ulaşımı İşletmelerinin yanı sıra MasterCard PayPass temassız kartları kabul eden merkezlerin sayısı 8'e yükseldi. (Ayvalık, Balıkesir, Bolu, Çanakkale, Diyarbakır, Eskişehir, Karabük, Kahramanmaraş ve Samsun).
Bu konularda ilginizi çekebilir