Avrupa iş ödülleri yarışmasında ilk 10'a girdi

TUSAŞ, 2011 Avrupa İş Ödülleri Yarışması'nda ilk 10 firma arasına girdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye'nin havacılık ve uzay merkezi konumunda olan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ), Türkiye'yi temsilen katıldığı 2011 Avrupa İş Ödülleri Yarışması'nda ilk 10 firma arasına girmeyi başardı.

TUSAŞ'tan yapılan açıklamaya göre, 150 Milyon euro ve üzerinde ciroya sahip şirketlerin yer aldığı 'Yılın Şirketi' kategorisinde yarışan TUSAŞ, ilk aşamada ülke çapında 100'ün üzerinde katılımcı arasından 25 ülke temsilcisinden biri olarak seçildi. Daha sonra, Avrupa çapında finale kalan 10 firma arasına girmeyi başaran TUSAŞ, 'Ruban d;Honneur' (Onur Kurdelesi) nişanını almaya hak kazandı.

TUSAŞ, Avrupa İş Ödülleri Yarışmasında 'Onur Kurdelesi' alan ilk Türk havacılık firması oldu.

Açıklamada, TUSAŞ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı'nın, dün İspanya'nın Barcelona kentinde düzenlenen törende TUSAŞ adına ödülü aldığı da kaydedildi.

Avrupa iş ödülleri

Bu yıl beşincisi düzenlenen ve başladığı 2007 yılından bu yana Avrupa'nın en saygın ve prestijli ödülleri arasında gösterilen 2011 Avrupa İş Ödülleri, HSBC, Infosys, RSM International ve İngiltere Ticaret Bakanlığı'nın Uluslararası Kurumu (UTKI) tarafından destekleniyor.

Seçildikleri ülkenin en iyi örneklerinden biri olma şartını karşılayan aday şirketler, 11 kategoride mükemmeliyet, en iyi uygulamalar ve yenilikçilik kriterleri çerçevesinde iş, akademi, siyaset ve medya dünyasından seçkin isimlerin yer aldığı jüri tarafından değerlendiriliyor. Yarışma, şirketlerin başarılarını Avrupa çapında kanıtlaması için önemli bir fırsat olarak kabul ediliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir